Vliegtuigsuite Teuge

Etienne van Leur on 23 October 2016

Deel dit:

Als je voor je verjaardag eigenlijk niet meer weet wat je moet vragen omdat je eigenlijk alles al hebt wordt het steeds moeilijker om je te laten verrassen. Toch is het mijn vrouw Ineke weer gelukt om me versteld te laten staan. “We gaan ergens heen en je moet je fototoestel meenemen en we blijven een nachtje slapen.” Dit was de enige aanwijzing die ik meekreeg. De navigatie werd ingesteld en ik hoefde alleen maar linksaf, rechtsaf en de opdrachten van de Tomtom op te volgen. Vanuit Anna Paulowna richting de dijk Enkhuizen - Lelystad en daarna verder het steeds leger wordende landschap van de Noordoostpolder in. Richting Apeldoorn en nog steeds geen idee waar de reis heen zou gaan. Tot vele kilometers verder ik op een verlaten B weg een bordje zag staan Teuge 2 kilometer. Er ging een lampje branden en mijn enige mededeling was “Ik ga niet uit een vliegtuig springen hoor…..” Dit was niet het geval maar er werd wel gevlogen.

Na een korte introductie door de vlieger kon ik plaats nemen op de plaats van de piloot. Onder zijn begeleiding ongeveer 30 minuten zelfstandig het luchtruim boven Apeldoorn, Paleis het Loo, Deventer en de IJssel doorkruist. Na weer met beide voeten op de grond teruggekeerd te zijn volgde natuurlijk de volgende vraag “waar gaan we slapen dan…” Op het terrein van de luchthaven Teuge staat het voormalige regeringsvliegtuig van de voormalige Oost-Duitse regeringsleider Erick Honecker. Een Russische Ilyushin IL-18 die is omgebouwd tot een super de luxe hotelsuite voor twee personen.

Na een enthousiast welkom door de gastheer hadden we na de incheck met home-made appeltaart en de rondleiding het vliegtuig voor onszelf. Het vliegtuig is echt van alle gemakken voorzien. Een jacuzzi, een kleine sauna, douche , kleine keuken met oven en koffieapparaat. Heerlijke luxe banken en stoelen, drie grote flatscreen TV’s verdeeld over het vliegtuig en achter in de staart een groot bed met uitzicht over de startbaan van het vliegveld. De cockpit van deze kist is nog in originele staat en met de verlichting en air traffic control van Schiphol door de speaker waanden we ons echt onderweg naar een exotische jetset bestemming.

De eerste hotelkamer waarvan we zeiden dat we er niet meer uitkwamen voordat we moesten uitchecken. Na onder het genot van een glas champagne genoten te hebben van het bubbelbad en een saunaatje te hebben genomen toch maar even het diner genoten in het leuke restaurant De Hangaar naast het vliegtuig. Laten we het maar een tussenlanding noemen. Heerlijk geslapen op een luxe auping matras en de volgende ochtend stond onze gastvrouw op de vliegtuigtrap met een overheerlijk vers ontbijt klaar. Om 11 uur was het helaas tijd om uit te checken en na een hartelijk afscheid was een dagje Jetset en thuis in eigen land met het vliegtuig ten einde. Een fantastische ervaring mede door het enthousiasme van de gastheer en gastvrouw!!

Heeft u ook iets te vieren, wil je je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen, of gewoon een nachtje iets totaal anders te beleven neem contact met me op. Er zijn ook in Nederland zoveel originele hotelovernachtingen te vinden. Van boomhut, vuurtoren, reddingssloep, tram of treinstel tot een verblijf in een hijskraan in de haven van Amsterdam of Harlingen. Laat het mij weten en ik zal voor u een onvergetelijk verblijf kunnen organiseren.

Deel dit:

Terug Naar Boven