Cork

Femke Peters on 25 April 2016

Deel dit:

Bezoek aan Cork, Ierland

Chris moest voor z’n werk naar Cork. En wat doe ik dan, ik ga mee natuurlijk! Dus deden we een bliksembezoek aan Ierland.

Pittoreske grachten, bochtige steegjes en gezellige pubs, daarvoor ga je naar Cork. Maar Cork is ook een ideale uitvalsbasis voor verkenning van de schilderachtige Ierse zuidkust. Een ongerept gebied, met diep uitgesneden baaien, kleurrijke vissersdorpen en goedbewaarde kastelen. Niet voor niks werd Cork in 2010 door Lonely Planet uitgeroepen tot niet te missen bestemming. Het centrum van Cork is vrij compact, waardoor je bijna alles te voet kunt doen. Overal in de stad is er water. Cork ligt namelijk op dertien eilanden en telt net zoveel kaden en bruggen. Ooit was Cork een grachtenstad zoals Amsterdam. Heel wat kanalen zijn inmiddels drooggelegd.

Op de heenweg bezochten we Rock of Cashel. Op zondag zijn we in 1 dag langs de kust gereden en bezochten we o.a. Old Head, Kinsale en Killarney NP. Veel te kort natuurlijk, maar evengoed prachtig! Op maandag moest Chris werken, en ben ik met de huurauto naar Cobh gereden en heb lekker de toerist uitgehangen in het Titanic Museum. En weet je wat leuk is? Bijna iedereen zegt je goeiedag op straat!

Dus bezoek Cork, voor de prachtige omgeving, voor de sfeer én de vriendelijkheid van de Ieren.

Deel dit:

Terug Naar Boven