Mauritius

Femke Peters on 29 April 2016

Deel dit:

Mauritius, een eiland ongeveer zo groot als provincie Utrecht, ligt zo'n 2000 km van de Afrikaanse kust. Dit bijzondere eiland, vernoemd naar de zoon van Willem van Oranje en de enige plek waar ooit de dodo heeft geleefd bezocht ik begin maart.

Het bijzondere aan dit eiland zijn de vele verschillende culturen die er te vinden zijn. In harmonie leven er Indiërs, Chinezen, Afrikanen, Europeanen en de Creolen. Dit zorgt niet alleen voor een fantastische keuken maar ook voor een grote variatie aan cultuur. Denk aan Hindoeïstische tempels, Moskeeën en Chinese begraafplaatsen.

Behalve een rijke cultuur heeft Mauritius ook een prachtige natuur. Overal op het eiland zie je machtige (uitgewerkte) vulkanen. De stranden zijn die vanuit een film. Het overgrote deel van het eiland bestaat uit suikerriet, ooit ingevoerd door de Hollanders en nu één van de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Ik bezocht o.a.: -Grand Bassin, een kratermeer en heilige plaats voor de hindoes met indrukwekkende beelden. -Chamarel rumfabriek, je kunt zien hoe de rum wordt gemaakt van suikerriet. -Coloured Earth; bijzonder landschap en aarde in zeven verschillende kleuren -Chamarel waterval

Verder hebben we wilde dolfijnen gespot. Helaas was de zee te ruw om ermee te zwemmen, maar na afloop hebben we op een prachtige, rustige plek gesnorkeld.

Dus wanneer je Mauritius bezoekt, blijf dan niet alleen op het strand liggen maar ontdek ook het prachtige eiland!

Deel dit:

Terug Naar Boven