Ohrid - Macedonie

Femke Peters on 10 September 2015

Deel dit:

Ohrid is een gezellige plaats met smalle straatjes en veel winkeltjes. Tal van restaurants, ook een diner mogelijk met uitzicht op het meer. In september vrij rustig, maar in de zomer zullen de terrassen vol zitten.

Per fiets hebben we Struga bezocht, een andere plaats aan het meer, ca. 30km op en neer. Als je een goede fiets hebt, goed te doen. Struga is een kleiner plaatsje met een wandelboulevard en veel restaurants aan het water.

We bezochten we het klooster van St. Naum per boot, ca. 1,5 uur vanuit Ohrid. Het klooster St. Naum ligt aan de Zuid-Oostkant van het meer van Ohrid, dichtbij de Albanese grens in het nationale park Galicica. Het klooster is nog deels in gebruik en is gebouwd op een rotsachtige heuvel boven het kristal heldere meer. Met een roeibootje bezochten we één van de bronnen van het meer. We hoefden overigens niet zelf te roeien.

We maakten een excursie naar Bitola. Bitola is een leuke plaats, met een oud en nieuw gedeelte, beetje studentenstad, waar elke dag tussen 13.00 en 15.00 uur de terrassen vol zitten met locals, lekker bijkletsen met een 'tas' koffie.

Macedonië, een land vol historie met sporen uit het verleden, goedkope bestemming, gastvrije bevolking, vele culturele bezienswaardigheden, maar ook een land met prachtige meren, bossen en gebergten. Daardoor is Macedonië zeer aantrekkelijk voor iedereen. Het Ohrid meer behoort tot een van de oudste meren ter wereld. Ik zou Macedonië wel in juli/augustus bezoeken, niet alleen qua weer, maar toen wij er waren, was het wel erg rustig. Macedonië, een verrassende aanrader!

Deel dit:

Terug Naar Boven