Griekenland 2017

Hannelore Verschut on 30 May 2017

Deel dit:

GRIEKENLAND 2017: PER BOOT LANGS DE PELOPPONESOS EN DE CYCLADEN

In mei 2017 mocht ik met een aantal collega’s op reis naar Griekenland. Omdat ik Griekenland alleen kende van de Ionische eilanden Corfu en Lefkas, was het natuurlijk fantastisch dat ik ook een deel van het vaste land en een aantal Cycladen kon bezoeken.

En natuurlijk starten we de reis in Athene waar we de Akropolis en het oude Olympisch stadion zien. De overnachting is echter in Cape Sounio, ongeveer 50 minuten rijden van Athene. Bij Cape Sounio heb je een schitterend uitzicht over de Poseidon tempel en dat is echt wel een aanrader om te zien.

Daarna is het tijd om in te schepen op het kleinschalige cruisejacht en varen we naar het eiland Poros met een gezellige haven. Maar de twee dagen daarna komt voor mij de echte verrassing: Nafplion en Monemvasia, beide op de Pelopponesos. WAT EEN GAVE PLAATSEN ZIJN DAT!

Nafplion is een super gezellige plaats met mooie straten vol met bougainville en prachtig gelegen aan het water. Leuke winkels, traditionele en design hotels, leuke koffietentjes. En ’s avonds stroomt het hele plein vol met mensen en is het een en al gezelligheid. En vanuit Nafplion is het een half uur rijden naar het indrukwekkende amphitheater van Epidaurus. Nafplion en Athene kunnen heel goed gecombineerd worden in een stedentrip. Ik ben om.

Monemvasia is het Gibraltar van de Pelopponesos en is alweer zo’n geweldige plaats om te bezoeken. Piepklein en direct aan de intens blauwe zee ligt het tegen een rotswand aan. En op de rots staat het fort met de eeuwenoude Hagia Sofia. De hotels zijn ook kleinschalig, wat het des te leuker maakt.

Dan vervolgen we onze tocht naar het eiland Hydra met een pittoreske haven en weer een hele andere huizenbouw dan we tot nu toe hebben gezien. Door de ligging in een kom tussen de bergen klinkt de donder van het opkomende onweer als kanonslagen. Ons schip komt in de nacht in een behoorlijk pittige storm terecht. Gelukkig op tijd geanticipeerd door een “anti-zeeziekte-pil” in te nemen en door een “blijf-liggen-en-verroer-je-niet-houding” aan te nemen blijft het boven de wc-pot hangen achterwege.

Via het eiland Serifos dat heel erg rustig is, komen we aan op Santorini en daarna Mykonos. Hier heb ik mij op verheugd want deze beroemde eilanden ken ik vooral van de mooie foto’s en nu kan ik het met eigen ogen zien. Vulkanisch Santorini is zo fotogeniek en de hoofdstad Fira en het plaatsje Oia zien er precies zo uit als wat je ervan verwacht. Wat misschien minder bekend is, is dat er naast het rotsachtige deel met de wit/blauwe dorpjes ook nog strandplaatsen zijn in wat vlakker land. Het plaatsje Kamari bijvoorbeeld. En daar zijn ook niet de cruisetoeristen die Fira en Oia overdag overspoelen. Heel leuk om daar dus in een hotel te verblijven en met een auto het eiland verder te verkennen.

En ”last but not least” het eiland Mykonos. Eigenlijk vind ik het nog leuker dan Santorini. Relaxed en hip. Alles heel erg smaakvol. In Mykonos stad kan je heerlijk door de kleine straatjes dolen en shoppen tot je erbij neervalt. En dan dat prachtige stuk aan het water dat ook wel Klein Venetië wordt genoemd vlakbij de beroemde windmolens. Net zoals op Santorini zijn er naast Mykonos Stad ook nog fijne strandplekken. Het strand bij Ornos is gezellig en vooral heel erg “loungy”.

Zowel Santorini als Mykonos zijn wel prijzig en je moet wel een gevulde portemonnee hebben zeg maar. Griekenland is geen land om lang op 1 plek te zitten. Griekenland moet je ontdekken. Lekker van eiland naar eiland en overal een paar dagen blijven om de sfeer van het eiland te proeven. Het is zo leuk dat ieder eiland ook echt anders is. Ook de Pelopponesos is zo mooi. Vliegen naar Athene, auto huren en GAAN!

Deel dit:

Terug Naar Boven