Aruba, One happy island!

Henny Ottenheim Neijssen on 09 October 2011

Deel dit:

Aruba, one happy island!

De slogan voor dit eiland is zondermeer passend. Ik had een vooroordeel over dit eiland, maar dat is tijdens mijn verblijf volledig bijgesteld! Aruba is een heerlijk eiland met een vriendelijke bevolking en een heerlijk klimaat. Op 9 oktober vloog ik, samen met collega´s met een van de laatste vluchten (limited edition) van Martinair in 10 uur naar Aruba op uitnodiging van het Aruba Tourism Office. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en reden direct naar een van de mooiste stranden van het eiland, Eagle Beach. Hier ligt het prachtige Bucuti Beach- Tara Suites Resort, een adults-only ressort. Deze accommodatie is zeer geschikt voor mensen die een rustige vakantie wensen, heerlijk verwend willen worden en willen genieten van een onbezorgde strandvakantie.

Eagle Beach behoort tot het zgn "lowrise" gedeelte van Aruba, het deel waar men weinig tot geen hoogbouw aantreft. Men treft hier veel Europese gasten aan. Aan dit strand ligt ook het bekende hotel Manchebo Beach, een kleinschalige accommodatie met een superservice. Dit hotel is al jaren een van de meest geliefde hotels van Aruba. Naast Eagle Beach is er nog Palm Beach, het " highrise" gedeelte..Hier liggen de hogere hotels met bekende namen zoals Hyatt Aruba Resort, een prachtig hotel in een schitterende tuin, het Marriot Aruba en vele anderen. Veel Amerikanen verblijven op Palm Beach. Druif Beach ligt meer richting Oranjestad en hier treft men het alom bekende Renaissance Resort aan. Een van mijn favorieten!!

Heel bijzonder is dat dit hotel een eigen privé eiland heeft. Vanuit de lobby varen er met regelmaat bootjes in 8 minuten naar Renaissance Private Island, waar de gasten aan 2 prachtige stranden kunnen verblijven. Het ene is Flamingo Beach, mooi wit strand waar tientallen flamingo's zitten. Private Island heeft verder een restaurant, spa en diverse watersportmogelijkheden. Heerlijk om te verblijven. Renaissance bestaat uit 2 hotels, Renaissance Resort (adults-only) en Renaissance Ocean Suites (aan de overkant) voor families. Deze laatste ligt direct aan een eigen strand.

Aruba heeft een mooie natuur en een prachtige kustlijn. De hoofdstad, Oranjestad, is gezellig met kleine winkeltjes, maar ook met grote shoppingmalls, waar alle bekende merken vertegenwoordigd zijn. Vanuit Palm Beach kunt u met een catamaran een tocht maken naar diverse snorkelgebieden.

Het uitgaansleven bevind zich zowel in Oranjestad, alsook op Palm Beach. Vele restaurantjes en barretjes zijn hier te vinden. Een bijzondere tip en een aanrader om in een fantastische sfeer en ambiance te tafelen is Restaurant Papiamento! Ook café Paddock, tegenover Renaissance Resort trekt veel bezoekers voor een gezellige avond uit! Wilt u een avond tussen de lokale bevolking eten? Dan is restaurant Zeerovers een aanrader! Geheel gespecialiseerd in vis, die vers word aangevoerd voor uw neus. Eten met de handen is bijna een "must" maar o zo lekker en gezellig!

Aruba! Zeer aan te bevelen, en met recht " One happy island" Ik vertel u er graag meer over!

Deel dit:

Terug Naar Boven