BILBAO juweel in Noord Spanje.

Henny Ottenheim Neijssen on 02 June 2011

Deel dit:

Op 2 juni 2011 vloog ik met 7 collega´s met Vueling naar de Noord Spaanse stad Bilbao. Voor mij een onbekend gebied dus ik was erg benieuwd wat ik kon verwachten. De service aan boord van Vueling is prima. Een aangename verrassing! De kleine luchthaven ligt op een half uur rijden van het centrum van Bilbao. Er zijn talloze goede hotels, variërend van ** tot ****/***** sterren.

De stad Bilbao heeft flink aan de weg getimmerd. Was het vroeger een industriestad, nu is het een moderne stad, waar de industrie verdwenen is en heeft plaats gemaakt voor futuristische gebouwen, mooi “ neergezet” tussen de historische panden. De stad is schoon en op veel plaatsen veel groen met parken.

Het Guggenheimmuseum is wel één van de bekendste en opvallendste gebouwen van Bilbao. Het is ontworpen door de architect Frank Gehry en een voorbeeld voor de architectuur van de 21e eeuw. Het ligt prachtig aan het water en bij zon lijkt het matgoud! Een deel van het museum gaat op in de Salva Bridge, een van de belangrijkste bruggen in Bilbao.

Bilbao is de stad van slow-food en culinair zeer aan te raden. Alle producten komen uit de regio en men kan er heerlijk eten. Een leuke manier van “ socialisen” is het bezoek aan de pintxos-caféetjes. Bij een heerlijk glas wijn (Rioja) heeft men keuze uit diverse hapjes (pintxos) die verlokkelijk uitgestald staan op de tap. En niet duur!

Deze stad kent ook veel restaurants met een Michelin ster. Wij dineerden in Yandiola, een oud wijnhuis, getransformeerd door Philippe Starck tot een restaurant met een schitterend en trendy dakterras.

Bilbao heeft een prachtig oud stadsgedeelte, de Casco Viejo met pleinen, (Plaza Nuevo) terrasjes en mooie monumentale gebouwen zoals de Santiago Cathedral, een gotische kerk.

De beroemde brug Vizcaya is eveneens een bezoek waard. Dit is de oudste Transport Brug van de wereld en Unesco erfgoed. Je kunt met de lift naar het hoogste punt voor een prachtig uitzicht over de stad. Bilbao kan zich meten met de andere bekende steden in Spanje…sterker nog…ik vond deze stad geweldig! Zo relaxed, zo schoon en nog zo puur! Bilbao….gewoon doen!

Deel dit:

Terug Naar Boven