Botswana....a change of life!

Henny Ottenheim Neijssen on 25 November 2014

Deel dit:

Van 24 november tot 5 december bezocht ik Botswana. Een bestemming die al heel lang op mijn “to-do”lijst stond…..

We vlogen met Etihad Airways naar Johannesburg en door naar Maun met Air Botswana. Daar wachtten de kleine vliegtuigjes om ons over de Okavango-delta te vliegen naar ons eerste tented camp; Little Vumbara, behorende tot de categorie Classic Camps. Een prachtig 6 tented camp aan het water; van alle gemakken voorzien, vriendelijk personeel en prachtige ligging in de delta.

Ons bush-avontuur begon iedere ochtend om 05.00 met een licht ontbijt, waarna we in jeeps op zoek gingen naar het wild! In Botswana wordt veel aandacht geschonken aan de natuur, de opleidingen van de rangers, de camps etc.. De Okavango is Unesco Worldheritage en men is er zéér zuinig op. Een vast onderdeel is dan ook vaak een lezing over Botswana en de Okovanga-delta in een van de camps. Vanuit Little Vumbara kan met – behalve de gamedrives- ook boottochten maken met een zgn. mokolo, kleine kajaks bestuurd door een “poler” met een stok. Tijdens één van de game-drives vielen we met de neus in de boter; de in dit gebied vrij zeldzame wilde honden, hadden voor onze neus hun slag geslagen en een jonge impala te pakken. Het in no-time oppeuzelen gebeurde onder onze ogen!

Het volgende camp, Jao Camp, werd weer aangevlogen met een klein 8 persoons vliegtuigje. Een vluchtje van 45 minuten. Jao Camp is een Premier Camp, 9 luxe tenten waarvan1 family tent. Prachtig gelegen; comfortabele tenten en een gezamenlijke ruimte voor de maaltijden en de avonden. Jao Camp biedt eveneens de mogelijkheid om buiten te slapen en zo te genieten van het prachtige uitzicht over de bush met het vele wild. Ook vanuit Jao Camp maakten we vele gamedrives en onze dagen waren iedere keer weer verrassend!

Met ons – inmiddels vertrouwde – gevleugelde vervoermiddel vlogen we naar ons laatste camp, dit keer in het noorden aan de Linyanti rivier: Duma Tau Tented Camp. Ook hier weer een hartelijke ontvangst! Duma Tau behoort tot de Classic Camps en heeft 10 tenten, waarvan 2 family tents. Het Linyanti Reservaat is een weinig bezocht reservaat met een ongerepte wildernis. De rivier en de moerassen vormen het leefgebied van kuddes olifanten, krokodillen en nijlpaarden. We zagen hier grote kuddes olifanten de rivier oversteken! En na alles gezien te hebben op het luipaard na, zat deze hier op ons te wachten!! Een geweldige ervaring! Botswana is prachtig en voor iedereen geschikt die in normale conditie is. De Okavango is fantastisch! Hier leeft het wild zoals het moet leven…pure natuur, wat je regelmatig kippenvel bezorgd!

Terug in Maun werden we met twee voeten in de realitiet gezet; 10 dagen hadden we geen tv, geen telefoon, geen bereik….alleen maar de natuur, de dieren en de rust…….geweldig! Botswana verandert je leven…………………

Buiten de genoemde camps zijn er veel meer mogelijkheden! Bent u nieuwsgierig geworden of zou u graag een prijsvoorstel voor Botswana willen dan kunt u mij mailen! Ik vertel u er graag meer over!

Deel dit:

Terug Naar Boven