Curacao

Henny Ottenheim Neijssen on 07 December 2016

Deel dit:

In november 2016 ging ik voor de tweede keer naar Bon Bini Curaçao! De Antillen blijven voor mij toch één van de favoriete bestemmingen. Ik vloog met een directe vlucht van KLM naar Hato International Airport, mooi opgeknapt en helemaal klaar voor de toenemende groei.

Curaçao is, in tegenstelling tot de andere eilanden, nog vrij authentiek en oer Hollands. Je pint nog guldens bij de pinautomaat en je kunt overal Nederlands spreken. In de winkels, restaurants en hotels kun je ook met US dollars betalen.

Ons hotel, Floris Suite Resort & Spa bevond zich aan Piscadera Bay vlakbij Willemstad en op 20 minuten van de luchthaven. Een kant die ik nog niet kende. Het hotel is adults-only en heerlijk rustig. Aan de overkant van het hotel op ca 100 meter ligt de Moomba Beach Club, het privestrand van het hotel. Hier kun je ook ontbijten en lunchen; de ligbedden en parasols zijn gratis. Het hotel heeft een Spa en fitness en een heerlijk zwembad. De kamers zijn erg mooi en ruim, en de meesten zijn voorzien van een keuken.

Vanuit Floris Suite ben je in korte tijd bij de prachtige baaien van Rif St. Marie en Willibrordus. De stranden zijn hier goed uitgerust met Beach clubs.

Aan de andere kant van Willemstad bezocht ik Jan Thiel Baai en Mambo Beach. Hier liggen de meest bekende accommodaties zoals Lions Dive Resort, Papagayo Resort, Livingstone en Morena. Iets drukkere bestemmingen en ook zeer aantrekkelijk ook langer verblijf in de winter. Lions Dive Resort, (Mambo Beach) met eigen strand is daar toch één van de toppers. De ontspannen sfeer, de duikfaciliteiten ( gerenommeerde duikschool met eigen boten) en het Seaquarium trekken veel Europese en Zuid Amerikaanse gasten.

Ook bezocht ik Santa Barbara Resort, iets rustiger gelegen aan het Spaanse Water.Deze voormalige plantage is omgetoverd in een prachtig hotel. De kamers zijn mooi en sfeervol ingericht. Het hotel heeft een geweldig mooie golfbaan en er is een een gratis dagelijks activiteitenprogramma, variërend van kooklessen tot fiets-excursies, sportactiviteiten etc en allemaal gratis. Ook voor kinderen is er een miniclub en oppasservice. Het zwembad ligt in de prachtige tuin. Kortom, een hotel om heerlijk tot rust te komen en zich zeker niet te vervelen. .

De hoofdstad Willemstad blijft een trekpleister op Curacao! De mooie gekleurde huizen op de handelskade, de pontjesbrug en de drijvende markt trekken iedere dag veel toeristen. Winkelen is heerlijk in Willemstad. Je treft er luxe winkels aan maar je kunt ook heerlijk ronddolen in de winkeltjes van de locals. Lekker eten doe je zeker ook bij de lokale restaurantjes of gewoon langs de weg! Een bekende beachclub/restaurant is Pirate's Bay ( voormalige Hooks Hut) in Piscadera Bay.Ongedwongen sfeertje, lekker eten bij een prachtige zonsondergang. Ook heel populair bij de locals.

Aan de Westpunt ligt het Christoffelpark en helemaal in de punt het Kura Holanda Resort, het zusje van Hotel Kura Holanda te Willemstad.

Het is sterk aan te raden vooraf een auto te boeken; rijden is heel gemakkelijk op Curacao en je ziet veel meer van het eiland! Het is de moeite waard!

En belangrijk.....alles gaat wat langzamer dan bij ons....de mensen nemen de tijd, haasten zich niet; de zon schijnt, het is warm....en ach wat vandaag niet komt, komt morgen wel....

Dushi Korsou; een aanrader!

Deel dit:

Terug Naar Boven