Ecuador

Henny Ottenheim Neijssen on 14 September 2007

Deel dit:

Op 14 september vertrokken we met de KLM nachtvlucht naar de hoofdstad van Ecuador, Quito. Na een 15 uur durende reis, met een stop op Bonaire en Guayaquil, kwamen we om ca 8 uur aan op de luchthaven Mariscal Sucre te Quito. De douaneformaliteiten verliepen soepel en efficiënt. Men krijgt een stempel in het paspoort en een visumkaartje dat zorgvuldig bewaard moet worden. De transfer naar Quito is ongeveer een half uur, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Hotel Hilton Colon is een van de beste en grootste hotels in Quito. De ligging is centraal vlakbij de grote winkelstraat. De kamers zijn perfect; er zijn diverse restaurants en bars en het hotel heeft een casino. Tegenover het hotel ligt een park, waar regelmatig een markt is van de lokale bevolking.

Quito ligt op een hoogte van 4800 meter en het is belangrijk om de eerste dag rust te nemen om te wennen aan het hoogteverschil. Wij hadden dit een klein beetje onderschat en kwamen regelmatig adem te kort tijdens de wandeling door het historische centrum van Quito op de middag van onze aankomst. Aan te raden is om 2 dagen Quito te boeken alvorens verder te reizen.

Een andere mogelijkheid om aan de hoogte te wennen zijn de Thermas de Pappalacta op 2 uur rijden van Quito. In Pappalacta, midden in de prachtige natuur, bruist het water van thermische bronnen in 5 zwembaden. De accommodatie omvat cottages en hotelkamers; deze laatsten hebben hun eigen thermaal zwembad. Een gedeelte van Pappalacta is toegankelijk voor het publiek; in het weekend is het er druk met Ecuadorianen die de thermen bezoeken. Rondom de Thermas de Pappalacta zijn prachtige uitgezette wandelingen te maken van eenvoudig tot zwaar, men kan er paardrijden of gewoon genieten van de prachtige natuur. Een arrangement in Pappallacta is altijd incl. alle maaltijden.

CHIVAS EXPRESS – Quito -Riobamba

Deze trip van 4 dagen zou een van de hoogtepunten van onze reis worden! We werden vroeg opgehaald door Andrea en bezochten eerst een indianendorp even buiten Quito. Verbazingwekkend om te zien hoe de mensen in de grote markthallen gezamenlijk zitten te ontbijten, er tussendoor groenten verkocht wordt, en er kippen verhandeld worden.

De trein rijdt met een snelheid van ca 20 km per uur, dus het is werkelijk genieten van het prachtige landschap wat aan je voorbij gaat. Je rijdt door kleine dorpjes, passeert van dichtbij de vulkaan en moet regelmatig stoppen voor koeien, lama’ s en kippen op het spoor….. De treinreis met de Chivas-Express eindigt in Alaussi, een levendig voorstadje van Cuenca midden tussen het hooggebergte. Met de bus ging het verder naar Cuenca, de 2e stad van Ecuador. Ook Cuenca kent een historisch UNESCO-centrum. De stad heeft een mooiere en schonere uitstraling dan Quito.

Quito – Coca ( Amazonegebied) De vluchten naar het Amazonegebied worden uitgevoerd door VIP Airways in een aparte hal van het vliegveld van Quito.. Na een korte vlucht over de Andes met een klein propellervliegtuig ( 25 personen) kom je aan in Coca, gelegen aan de Rio Tigro. Van hieruit vertrekken de gemotoriseerde bootjes richting de diverse accommodaties in het regenwoud. Bij aankomst in het regenwoud is er wederom even een stop en daarna is het nog een dik half uur lopen. Tijdens het verblijf in de lodge maakt men 2 wandelingen per dag, waaronder een canopy-expeditie, hoog boven de bomen. Wij verbleven in de schitterende Sacha Lodge.

Ecuador is geen backpackers-bestemming. Men kan er wel alleen reizen, maar het land heeft simpelweg geen accommodaties voor backpackers. Veel hotels zijn gevestigd in mooie gerenoveerde hacienda’ s. Wij bezochten er een tweetal en ze liggen vaak iets buiten de steden.

TIPS:

Onderschat de hoogte–problemen niet bij aankomst in Quito. De verschijnselen zijn niet ernstig, maar het ademhalen gaat wat moeilijker en men kan duizelig zijn de eerste paar dagen. Het is aan te bevelen om even 2 dagen rust te nemen alvorens verder te trekken.

Ecuador is aan te bevelen voor mensen die van natuur en cultuur houden! Het land is compact en gemakkelijk te bereizen. De mensen zijn erg vriendelijk maar verlegen. Ze houden er niet van gefotografeerd te worden. Vraag het daarom even! Otavalo is erg toeristisch! Afdingen is overal een must.

Ecuador heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt! Vooral de Amazonetocht is schitterend en een aanrader voor iedereen in een goede conditie! De natuur is adembenemend, de bevolking erg vriendelijk.

Deel dit:

Terug Naar Boven