Flaka Cruising

Henny Ottenheim Neijssen on 06 September 2008

Deel dit:

Flaka Cruising is de enige organisatie die echt zeilt in de Turkse wateren. Kwaliteit en persoonlijke aandacht is een van hun belangrijkste speerpunten. Omdat Flaka nauw samenwerkt met Travel Counsellors was het dus tijd om zelf eens te gaan ervaren hoe een zeilcruiseweek eruit ziet!

De prachtige schepen van Flaka vertrekken uit de haven van Bitez, bij Bodrum. Vanaf de luchthaven Bodrum Milas was er keurig een transfer geregeld naar Bitez.

We werden ontvangen op de “ Musandira” door Captain Ibrahim en zijn bemanning, bestaande uit de kok en 2 matrozen. We kregen onze hut toegewezen en onder het genot van een welkomsdrankje was het wachten op de overige passagiers. We zouden met 10 personen deelnemen aan deze (mee) zeilcruise.

De hutten aan boord van deze 23 meter lange houten gulet zijn klein maar comfortabel. Er is een douche en toilet aanwezig en voldoende kastruimte voor de bagage. De hutten hebben allemaal 2 raampjes die open kunnen.

Toen iedereen aan boord was en met elkaar had kennisgemaakt gaf de kapitein een briefing en vertrokken we uit de haven van Bitez. Het weer was geweldig en al gauw had iedereen zijn plaats aan boord gevonden. Heerlijke kussens op het voordek en loungekussens op het achterdek. Iedere middag wordt er aangelegd in een baai waar gezwommen kan worden. In de avond legt het schip wederom aan in een van de mooie baaien die deze kust kenmerkt. De schepen van Flaka zoeken niet de massa op; we lagen vaak als enig schip in een prachtige baai waar gezwommen of gesnorkeld kon worden.

De dagen aan boord worden volop benut; ’s ochtends om 6 uur was bijna iedereen wakker en stond de koffie klaar! Niets mooier dan een frisse duik in de zee bij zonsopgang om daarna te ontbijten. Na het ontbijt was er iedere morgen de briefing van Kapitein Ibrahim die de dag bespreekt, hierbij rekening houdend met de wensen van de passagiers. Een middag winkelen in Bodrum behoort ook tot de mogelijkheden! Het diner bij zonsondergang op het achterdek was iedere avond een feest. Wij namen de mogelijkheid waar om op het dek te slapen onder de sterrenhemel….een geweldige ervaring….

Het eten aan boord, alles in inclusief, is gevarieerd, gezond en overheerlijk. In de middag wordt er koffie of thee geserveerd en onze kok bakte zelfs een cake tussendoor!

Bij voldoende wind zeilen de schepen en is het puur genieten van de mooie omgeving en de prachtige baaien met kristalhelder water. Halverwege de week gingen we aan land om in een restaurant te dineren en de bemanning de mogelijkheid nam om voorraad en schoon water in te slaan.

Flaka maakt waar wat ze zeggen: persoonlijke aandacht, heerlijk eten, prachtige schepen en een relaxte vakantie! De slogan “ absolute freedom” die op hun schepen staat, is helemaal waar!

Wij hebben genoten van deze bijzondere zeilcruise, de vriendelijke mensen, de prachtige natuur en de attente bemanning!

Tips en weetjes: - Neem niet teveel bagage mee; zwemkleding en handdoek is alles wat nodig is! - De zee is je douche! - Bij een meezeilcruise dien je je te realiseren dat je een week met mensen op een schip zit die niet altijd hetzelfde denken/doen als jij. - Je hoeft zelf niet te zeilen! Heb je ervaring dan vindt de bemanning het geweldig leuk als je meehelpt! - Neem je eigen snorkeluitrusting mee als je graag snorkelt. - De bemanning heeft de mogelijkheid om mobiele telefoons etc. op te laden. Er is niet altijd bereik.

Deel dit:

Terug Naar Boven