Florida, the sunshine state...

Henny Ottenheim Neijssen on 03 July 2018

Deel dit:

14 juni 2018 vloog ik naar the Sunshine State: Florida. Florida is een heerlijk zonnige bestemming die het best te bezoeken is in de wintermaanden of het voorjaar. De temperatuur is er dan heerlijk. Op het moment van mijn bezoek was het er erg warm met een hoge vochtigheidsgraad.

We vlogen naar Miami met een transfer naar Fort Myers aan de westkant. Dit deel van Florida heeft prachtige, witte stranden i.t.t. Miami Beach, wat minder mooi is. Voor een strandvakantie is Fort Myers zeker een aanrader. Fort Myers Beach is bekend om zijn mooie stranden en gezellige nachtleven. We verbleven in het mooie Sundial Resort Beach & Spa te Sanibel, gelegen op Sanibel island, door een brug verbonden met het vasteland en op korte afstand van Fort Myers. Sanibel Island staat bekend om z’n mooie stranden en de schelpen die er te vinden zijn en waar het eiland befaamd om is. Door de unieke geografische ligging van Sanibel spoelen er veel schelpen aan die vanaf de Cariben met de Golfstroom worden meegevoerd. In de zee zijn soms dolfijnen te zien. Bekend in Sanibel is “Sanibel Lighthouse” op het meest oostelijke puntje van Sanibel. Op Sanibel Island treft men ook het grootste onontwikkelde mangrovegebied aan van de VS. Dit bezochten we per kajak en konden ons verheugen op het meezwemmen van talrijke zeekoeien! Een belevenis!

In Fort Myers bezochten we het Edison museum. Thomas Edison, de uitvinder van de lamp en de grammofoon heeft in Fort Myers gewoond en gewerkt, tesamen met Henry Ford. Ook het woonhuis , de Edison Estates, zijn te bezoeken. Helaas lukte dit niet tijdens ons bezoek i.v.m. bliksem; is dit in Florida te fel, dan mag er geen enkel gebouw geopend blijven.

Tijdens ons verblijf bezochten we diverse accommodaties t.w. The Outrigger, Pink Shell Beach Resort and the Gullwing Beach Resort. Ik geef u graag meer informatie mocht u hierin interesse hebben. De 2 laatste dagen brachten we door in Fort Lauderdale, op dik 2,5 rijden van Sanibel en Fort Myers. Fort Lauderdale, van oudsher al een belangrijke badplaats, heeft een lange boulevard en vele hotels. Een van de hotels die ik graag wil belichten is het Pelican Grand Beach Hotel aan het noordelijke deel van Fort Lauderdale. Dit is het enige hotel wat direct aan/op het strand ligt.

De meeste hotels in Fort Lauderdale bevinden zich weliswaar vlakbij het strand maar gescheiden door een weg. Dit hotel kenmerkt zich door vriendelijkheid, mooie uitstraling en prachtige ligging. Een heerlijk comfortabel hotel voor een strandverblijf of verlenging na een cruise. In Fort Lauderdale kan een dagtocht naar de Everglades natuurlijk niet ontbreken. Dit moerasgebied, bekend om de vele alligators, is overigens ook een waterbekken van drinkwater voor de regio, en zodanig beschermd gebied.

Miami Beach is vanuit Fort Lauderdale prima te bezoeken. Leuk voor een bezoek aan het Art Deco district of de Keys.

Florida doet zijn naam als The Sunshine State zeer zeker eer aan! Sanibel Island met de relatief rustige stranden, het iets drukkere Fort Lauderdale en het bruisende Miami!

Deel dit:

Terug Naar Boven