IJsland, land van vuur en water....

Henny Ottenheim Neijssen on 30 April 2015

Deel dit:

IJsland, al lang stond deze bestemming op mijn “to-do lijst”.. 29 april was het dan zover.

Na enkele contacten gelegd te hebben met onze hoteleigenaren vertrok ik naar IJsland met Icelandair voor een vlucht van 2.40 min naar Keflavik vanaf Amsterdam. Onze eerste overnachting zou Reykjavik zijn en daarna zouden we het zuidelijk deel van dit mooie land gaan verkennen. Reykjavik is een leuke, levendige plaats. Een groot deel van de IJslandse bevolking woont in deze stad. De stad is ook een leuke tussenstop voor mensen die doorvliegen naar b.v. New York.

Vanaf het moment dat je de stad uitrijd val je van de ene verbazing in de andere; de natuur is in één woord overweldigend! Het ene moment rij je door een vulkanisch landschap met diverse kleuren en het andere moment rij je door een verblindend wit sneeuwlandschap. Maar of het nu lente of zomer is, de besneeuwde vulkanen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden kan de temperatuur best 23 graden worden met veel zon. Het wordt in die periode niet echt donker. Nu, eind/april begin mei was het koud maar volop zon.

IJsland heeft een ringweg rondom het hele eiland. Het binnenland van IJsland is alleen begaanbaar met grote 4WD’s. Deze ringweg is perfect te berijden, en blijft ook in de winter sneeuw-en ijsvrij. Het is de belangrijkste weg in het land, zowel toeristisch gezien alsook voor de bevolking. Het hele land is zéér dunbevolkt en ook op de ringweg kom je weinig verkeer tegen. Het zuidelijke deel brengt je naar Gulfoss watervallen, Skogasfoss en de geijsers in Geysir. Indrukwekkend! Bij aankomst in Reykjavik is ook leuk om de Blue Lagoon te bezoeken, niet ver van de luchthaven van Keflavik. De helderblauwe baden steken fel af tegen het bruine en ruige vulkaanlandschap.

De accommodaties in IJsland zijn goed. Verwacht geen echte luxe, maar goede comfortabele hotels met faciliteiten. Ze liggen vaak in kleine dorpjes en bieden ’s avonds een menu voor de gasten. Ook heeft IJsland heel veel Bed & Breakfast accommodaties, zeker in de grotere plaatsen zoals Vik en Selfoss. Kirkjubaejaklaustur was onze laatste stop tijdens onze rondreis. Vandaar maakten we tochtjes naar oa. Jokulsarlon, het prachtige ijsmeer en ondernamen we nog diverse activiteiten zoals een bijzondere gletsjer wandeling!

IJsland; ik had soms het gevoel dat hier de wereld is begonnen…..Prachtig land, immens mooie natuur, vulkanen, ijs en water…zó te drinken uit de beekjes en stroompjes….

Ik vertel u graag nog veel meer over deze bijzondere bestemming! Wilt u een mooie rondreis in rustig tempo zodat u optimaal kunt genieten? Of gewoon een weekendtrip naar Reykjavik? Een fotoreis voor het Noorderlicht? Bel mij dan of stuur me een mail! Met heel veel plezier stel ik voor u de juiste trip samen!

Deel dit:

Terug Naar Boven