KENIA EN TANZANIA

Henny Ottenheim Neijssen on 26 March 2010

Deel dit:

Kenia en Tanzania zijn van oudsher dé safaribestemmingen van Afrika! We begonnen onze reis in Mombasa, bezochten de stranden Nyali Beach en Diana Beach met de prachtige witte, langgerekte zandstranden. We bezochten de Nationale Parken Tsavo East en Taita Hills Wildlife Sanctuary. Onze reis eindigde in Tanzania, waar we een bezoek brachten aan Tarangire National Park en de Ngorongoro Crater, de grootste ingestorte vulkaan ter wereld en op de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. Een hoogtepunt van deze bijzondere reis.

Op 26 maart 2010 vertrok ik met Arkefly met een tussenstop in Hurghada naar Mombasa, de 2e grote stad van Kenia. Een goed verzorgde vlucht van ca 10 uur. De eerste drie dagen werden diverse hotels geïnspecteerd aan de noord – en zuidkust van Mombasa. Deze stad is gelegen op een eiland voor de kust dat nu door een verhoogde weg met het vasteland is verbonden. Tussen Noord en Zuid varen nu ponten, om de afstand te overbruggen. Aan de zuidkust zijn de stranden witter en uitgestrekter en er liggen mooie hotels.

Na een heel vroeg ontbijt vertrokken we naar Tsavo East, het grootste Nationale Park in Kenia. Omdat we net voor de regentijd zaten, was alles mooi groen en waren de wilde dieren op hun best. We reisden in safaribusjes met open dak, zodat we alles goed konden zien. De uitzichten met af en toe een glimp van de Kilimanjaro zijn prachtig! De lodges in Tsavo zijn goed en comfortabel. Velen hebben een drinkplaats voor de dieren, zodat er ´s avonds genoten kan worden van de stilte, de dieren en de bushgeluiden. Na een dag in Tsavo doorgebracht te hebben (ochtend en avondsafari) zijn we doorgereden naar Taita Hills Sanctuary. Dit wildreservaat ligt opgesloten tussen Tsavo West en het Taita Hills privé wildreservaat. Het is een relatief klein reservaat met veel wild en een prachtige groene omgeving. We sliepen hier in een lodge op palen!

Vanuit Kenia gingen we de grens over bij Tarveta naar Tanzania. De grensformaliteiten gaan redelijk vlot als je het visum reeds in Nederland geregeld hebt. Moet je het ter plaatse nog doen dan sta je echter uren in de rij in de hitte. Advies is dus om het in Nederland te doen, het is net zo duur als ter plaatse en spaart een hoop wachten! Direct bij binnenkomst in Tanzania zie je verschillen met buurland Kenia. De wegen zijn minder slecht, het land is nóg groener en de infrastructuur beter. Het is minder rommelig, terwijl het toch Afrikaans aandoet. Bij de grens stappen we over in de jeeps van Ranger Safari´s en rijden naar Tarangire NP voor onze eerste gamedrive. Een flink eind rijden, maar de moeite waard. Tarangire is groener dan menig park en we hebben weer een “ close encounter” met leeuwen, giraffen en zebra´s. Onze gids weet veel te vertellen over de flora en fauna, en als we een paar minder vriendelijke olifanten tegenkomen, die zich een beetje bedreigend opstellen, weet hij ons op de juiste manier te kalmeren! Benauwde momenten worden spannend! De lodges in Tarangire Park zijn erg leuk. Ook hier weer diverse drinkplaatsen voor de dieren en mooie ligging van de kamers.

Het hoogtepunt van de reis was voor mij de Ngorongoro Crater, de grootste ingestorte vulkaan ter wereld ten noordoosten van Arusha. In 1979 werd het park tot werelderfgoed verklaard door Unesco, en door de natuurlijke afsluiting het woongebied van 30.000 dieren. De bodem is bedekt met laag gras, zodat je de dieren heel goed kunt zien. Vele films worden hier opgenomen o.a. door National Geographic. Er waren veel “ kippevelmomentjes” zoals de uitdaging van een leeuwin naar haar mannetje….Prachtig om te zien hoe zij, al grommende, de aandacht probeerde te trekken van het mannetje. Deze toonde niet veel interesse, had waarschijnlijk net zijn prooi verorberd, en liet zich lui in het gras zakken zonder ook maar de geringste aandacht aan de leeuwin te geven.

De laatste dag werd er een kort bezoek gebracht aan de stad Arusha en in de avond vlogen we via Dar-es-Salam terug naar Amsterdam met de KLM.

Wederom in de ban van het prachtige Afrika geweest! Het blijft een van mijn favoriete bestemmingen en ik vertel u er graag meer over!

Bezochte hotels: Kenia Hotel Bamburi Beach***, Hotel Sun ´n Sand Beach Resort****, Hotel The Reef **1/2, Voyager Beach Resort****, Hotel Southern Palm Beach ****, Leopard Beach Resort**** Tsavo East: Voi Wildlife Lodge, Sarova Salt Lick Game Lodge

Tanzania: Tarangire Sopa Lodge en de Ngorongoro Serana Lodge

Deel dit:

Terug Naar Boven