MSC CRUISE MAGNIFICA

Henny Ottenheim Neijssen on 11 September 2010

Deel dit:

Op zaterdag 11 september scheepte ik in de haven van Venetie in voor mijn 3e cruise…de verwachtingen waren hoog gespannen want we zouden met het 4 maanden oude schip de Magnifica varen.

De Magnifica is het nieuwste schip van MSC Cruises en werd in maart 2010 gedoopt in Hamburg. Op dit moment is de Magnifica het grootste schip van de MSC vloot. Het schip biedt plaats aan 2518 passagiers en 1027 bemanningsleden die vrijwel allemaal van Indonesische afkomst zijn.

Vanaf de Piazzale Roma vertrekt er geregeld een bus naar de Passengers Cruise Terminal. MSC heeft hier geen eigen bus, maar de passagiers kunnen gratis gebruik maken van de shuttlebus. De incheckprocedure verloopt redelijk vlot, alhoewel het op z' n Italiaans chaotisch verloopt. De gebruikelijke foto wordt gemaakt en aan boord staat er direct iemand klaar om je naar de hut te verwijzen. De Magnifica heeft overwegend hutten met balkon. De hutten zijn erg comfortabel, en de badkamer is duidelijk voorzien van de nieuwe technieken m.b.t. watertoevoer etc….Er zijn hutten met 2 persoons bed en hutten met 2 eenpersoons of 4 eenpersoons bedden. De hutten voor families hebben stapelbedden en zijn iets ruimer. Op ieder dek bevinden zich 2 hutten voor rolstoelpassagiers. Wij hadden gekozen voor de route Venetie - Bari - Katakolon - Izmir - Istanbul en Dubrovnik. Een prima route met veel bezienswaardigheden. Helaas was er niet altijd voldoende tijd om alles goed te bezoeken. Daarvoor bleef het schip niet lang genoeg in de haven. Jammer!

Aan boord hebben de passagiers voor de maaltijden keuze uit buffet of a la carte voor de lunch en 2 zittingen voor diner. De eerste zitting is om 19.00 uur en de 2e zitting om 21.30 (!) Het ontbijt is ook in buffetvorm maar kan ook in de hut geserveerd worden. Dit hebben we dan ook regelmatig gedaan. Enerzijds omdat we het te druk vonden in de buffetrestaurants, maar hoofdzakelijk om te genieten in de zon op ons eigen balkon en de aankomst en bedrijvigheid in de havens te bekijken. Een hut met balkon is dan ook een aanrader! Tegen een toeslag kan men reserveren in het Orientaals restaurant.

De Magnifica heeft 2 zwembaden, waarvan een toch wel meer bestemd is voor kinderen. Dit heeft een schuifbaar dak, wat overigens tijdens onze cruise niet open is geweest. Het animatieteam maakt gebruik van het andere zwembad, en op diverse andere dekken treft men nog whirlpools aan. Wil je rustig zitten dan moet je echt naar de hoger gelegen dekken! Hier bevinden zich ook de Aurea Spa en fitnessruimte. In de diverse bars, die prachtig zijn ingericht, speelt iedere avond een muziekensemble en is er een sfeervol klassiek ensemble te beluisteren op het tussendek.

Aan het einde van de cruise is er weer een gratis shuttlebus naar de Piazzale Roma. We hebben genoten van de cruise en de plaatsen die we hebben bezocht. De Magnifica is een prachtig schip en zeer aan te raden voor gezinnen met kleine als ook opgroeiende kinderen. Voor ons was het schip en het aantal passagiers te groot, maar cruisen is en blijft een heerlijke onderneming! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want MSC heeft veel aanbiedingen. En…..kinderen varen gratis!

Deel dit:

Terug Naar Boven