New York...city that never sleeps!

Henny Ottenheim Neijssen on 30 January 2015

Deel dit:

Op 13 februari 2014 stapte ik in Düsseldorf aan boord van het Air Berlin toestel dat mij naar New York JFK zou vliegen. Spannend, want de USA werd al weken geteisterd door sneeuwstormen, waardoor op sommige dagen geen landingen mogelijk waren. Vliegen met Air Berlin is geen straf: fullservice aan boord, comfortabele zitplaatsen, tv-screen en goede service.

We verbleven in Hotel Beacon, een prima hotel in Upper West Manhattan. Vriendelijk welkom, even opfrissen alvorens we New York by night zouden zien vanaf Empire State Building. Helaas ging dit door de sneeuwval niet door. Wel een goede manier om het metrosysteem te leren kennen. Zeer aan te raden om bij een verblijf een Metrokaart van 5-7 dagen te nemen. (vooraf te boeken bij mij is gemakkelijk). Het metrosysteem in New York is eenvoudig snel, betrouwbaar en veilig. Hotel Beacon ligt zeer centraal t.o.v. alle bezienswaardigheden. De kamers hebben allen een kitchenette en zijn ruim en comfortabel. In de ochtend van de 2e dag bezochten we Rockefeller Center – Top of the Rock..Met een supersnelle lift (incl. animatie) bereikt men de 89e verdieping waar een waanzinnig uitzicht wacht! Buiten dit uitzicht is Rockefeller zeer interessant als museum.

We maakten ook een wandeltour door Brooklyn, een geweldige wijk met leuke winkeltjes, eetgelegenheden. Brooklyn is erg trendy en zeker een bezoek waard. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan het 9-11 Memorial…Als je daar staat,en je leest de namen van de slachtoffers, dan komen de beelden weer terug op je netvlies. Indrukwekkend!

Wat mag men niet overslaan als men in New York is? Een musical op Broadway! Hilarisch! Bepakt met boodschappen, jas op schoot zit men in het theater…

De laatste dag sloten we af met een lunch cruise op de Hudson, waarbij we rond Lady Liberty voeren, een heerlijk wandeling door Central Park en een bezoek aan Madame Tussaud.

New York is een heerlijke, relaxte stad….de stad waar alles kan, waar iedereen zichzelf kan zijn! Mijn kennismaking met deze stad smaakt naar méér……… We bezochten diverse accommodaties in alle prijsklassen, dus bent u ook geïnteresseerd in een trip New York? Ik geef u graag een goed advies!

Deel dit:

Terug Naar Boven