Starclippers zeilcruise

Henny Ottenheim Neijssen on 13 October 2012

Deel dit:

Op 13 oktober 2012 scheepte ik, samen met 11 collega Travel Counsellors, in op de Star Flyer, een van de schepen van de Starclippers. Al jaren een droom om eens te gaan cruisen op een echt zeilschip, nadat ik al diverse malen op een groot cruiseschip had gevaren.

De zeilschepen van Starclippers ( Starclipper, Starflyer en Royal Clipper) zijn viermasters en bezitten allemaal het hedendaagse conform en zijn voorzien van de moderne technieken. Om te zeilen was onze route minder geschikt. We voeren van het spaanse Malaga naar Casablanca en via de Marokkaanse kust weer terug naar Cadiz, Gibraltar en als eindbestemming weer Malaga. Starclippers vaart echter in de zomermaanden vele routes waarbij daadwerkelijk op de zeilen wordt gevaren. In oktober volgt de Transatlantische oversteek naar Barbados en varen de schepen in de wintermaanden in het Caribische Gebied.

In iedere aanlegplaats kan men gebruik maken van de excursiemogelijkheden. Vaak is het gemakkelijk om op eigen gelegenheid aan land te gaan en is de afstand tussen schip en centrum van een plaats op loopafstand.

De sfeer aan boord is informeel. De bemanning beweegt zich tussen de gasten en ook de kapitein maakt graag een informeel praatje met de gasten. De hutten zijn verspreid over het hele schip en variëren in grootte. De hutten zijn voorzien van tweepersoons bed, wat in een handomdraai omgebouwd kan worden tot 2 een persoons bedden. Er is een TV, een ruime kledingkast en een prima badkamer met douche en toilet. De meeste hutten hebben een patrijspoort, en de zgn eigenaarshut heeft vierkante ramen en zit helemaal aan de voorkant van het schip. De inrichting van zowel de hutten is klassiek, veel koper en teakhout, iets wat overal op het schip terug te vinden is.

De Tropical Bar is het centrale deel van het schip, gelegen tussen de 2 dekken in. Hier speelt zich het "avondleven" af, worden mededelingen gedaan en is het om de bar altijd gezellig. Voor de koude dagen is er een bibliotheek met boeken in diverse talen en er is een royale pianobar. In het restaurant heeft men geen vaste plaatsen (tenzij men dit wenst) en het diner is 4 gangen geserveerd keuzemenu. De lunch is iedere dag in buffetvorm, waarbij ook regelmatig een bescheiden buffet wordt opgediend in de buitenlucht in de Tropical Bar. Het restaurant is sfeervol en de tafels stijlvol gedekt. De maaltijden zijn fantastisch!

Zoals bij iedere cruise ontvangt men ook bij deze zeilcruises een dagelijks krantje in de hut met de benodigde informatie.

Wat is het verschil tussen een cruise met Starclippers en een " reguliere" cruise? Ik vroeg het aan de vele repeaters op dit schip:

Starclippers zijn kleiner: op de Starflyer kunnen max 170 passagiers ( onze afvaart had er ca 100) Gasten van jong tot oud! * Starclippers kan ook in kleine en sfeervolle havens aanleggen zoals b.v. Portovenere in Italie en andere havens. * Starclippers heeft nauwelijks tot geen animatie….in de avonduren worden er kleinschalige activiteiten gedaan door de bemanning. * Starclippers kent een ongedwongen sfeer…geen gala-avond, geen dresscode voor diner en vrije zitplaatskeuze. * Starclippers heeft bescheiden buffetten voor salades en desserts: rustig lunchen/dineren in een prettige ambiance.Hoofdgerechten a la carte. * Starclippers heeft geen muziek b.v. bij het zwembad. Rustig een boek lezen is nog mogelijk.. * Starclippers zijn persoonlijker..niets is teveel, de bemanning is vriendelijk en men heeft het gevoel echt gast te zijn! * Starclippers heeft geen gratis drankjes. Deze komen op uw boordrekening. U krijgt dus échte drankjes van internationale merken en geen met water aangelengde whiskey, rum of gin...Koffie en thee zijn gratis.

en..eerlijk is eerlijk…..het was iedere avond een feest om op de brug te staan en onder de klanken van Conquest of Paradise de zeilen te hijsen en weg te varen uit een haven.

Starclippers heeft één nadeel: je wilt niets anders meer! Mijn volgende cruise wordt weer een Starclipper maar dan een andere bestemming!

Wilt u meer informatie over deze geweldige zeilcruises? Belt u me dan gerust en ik vertel u graag de details! De cruise met de Starflyer van Starclippers heeft aan al mijn verwachtingen voldaan!

Deel dit:

Terug Naar Boven