Venetie...stad van de romantiek!

Henny Ottenheim Neijssen on 18 September 2010

Deel dit:

Van 18 tot 22 september bezochten we, aansluitend aan een cruise, de stad Venetie. Voor mij een hernieuwde kennismaking, voor mijn reispartner nieuw. We hadden gekozen voor een Venetiaanse stijl hotel, de zgn Palazzo's. Deze ademen nog de stijl van het vroegere Venetie uit en liggen vaak centraal. We hadden dit keer royaal de tijd genomen t.w. 5 dagen. We wilden verder gaan dan de San Marco en het Canal Grande, en het Venetie van de Venetieërs ontdekken.

De San Marco is de mooiste kerk van de stad en is een absolute “must” bij een bezoek aan Venetië. Laat u niet afschrikken door de lange rij die voor de ingang staat, deze wordt snel korter en is alleen voor de controle op de kleding. Binnen kan met tegen betaling wél nog extra´s bezoeken, maar de kerk zelf is een juweel.

Zodra men Piazza S.Marco verlaat kan men de kleine steegjes inlopen en uren wandelen om je te verbazen over de veelheid leuke en aparte winkeltjes, piepkleine restaurantjes, om dan ineens op een Campo te staan! Soms met een of twee bomen, maar veelal met leuke terrasjes en natuurlijk een gelateria. Het Italiaanse ijs is echt niet te evenaren!

De stad is enorm rijk aan kunst, muziek en prachtige gebouwen…….achteloos weggestopt in de nauwe straatjes…In de avond kan met een opera bezoeken of een klassiek concert.

Openbaar vervoer, de zgn. Vaporetto is vrij prijzig. € 6,50 per kaartje (een uur geldig) Vanaf de luchthaven gaat er een speciale bus voor € 5 vanaf de Piazzale Roma. Als u echter van wandelen houdt, is Venetie heel goed te voet te doen, wat wij dan ook gedaan hebben. Een leuke tip is het boekje 100% Venetie, waarin leuke wandelingen staan, die je langs de mooiste plekjes van de stad voeren.

De stad bestaat uit een vijftal wijken, waarvan Dorsoduro een van de leukste is. In deze wijk zitten veel studenten en het is er altijd gezellig! De drankjes op de terrassen zijn er in het algemeen iets voordeliger dan in de rest van de stad. Hoe dichter aan het Canal Grande..hoe duurder. Op de Piazza S.Marco staan de terrassen leeg…voor een drankje moet men al gauw € 8 tot 9 neertellen….

Tussen de middag zijn de winkels gesloten tot ca 16.00 uur.

Venetie is een stad om terug te keren!

Deel dit:

Terug Naar Boven