Handige reisapps

Hijke Dinnissen on 27 April 2020

Deel dit:

Met deze handige apps op je telefoon maakt je vakantie of het reizen nog een stuk makkelijker.

Elke vakantie maakte ik een nieuw lijstje met de benodigheden voor die specifieke vakantie. Voor een weekendje weg heb je tenslotte andere dingen nodig dan voor een kampeervakantie of een all inclusive vakantie. Het papieren lijstje is verleden tijd met de app; PACKPOINT. Deze handige app vertelt jou wat je moet inpakken ! Je voert een aantal gegevens in; zoals bestemming, periode, duur van je vakantie en wat je allemaal van plan bent te gaan doen, en de app maakt je paklijst. Hij houdt zelfs rekening met het weer op de bestemming.

Nu kun je natuurlijk met Engels vaak goed uit de voeten maar soms is het toch erg handig om een woordje te spreken of lezen in de taal van je vakantieland. Je kunt zelfs een tekst scannen in de GOOGLE TRANSLATE app en het wordt vertaald.

Weet jij uit je hoofd wat de koers van de Zweedse kroon of de Thaise bath doet ? Met de app CLEVCALC kun je alles omrekenen; valuta, maar ook van mijl naar kilometers, kortingen berekenen, ja zelfs je BMI. Nou ja, misschien is dat dan weer niet echt handig op vakantie…

Stel je staat in Lissabon en je hebt echt trek in zo’n lekker Portugals pasteitje, maar waar kun je die nou halen ? Met de app AROUNDME kun je heel snel zo’n bakkerijtje of café vinden. Maar ook winkels, pinautomaten, bioscopen of een dokter geeft de app aan.

Voor het navigeren zijn er diverse apps natuurlijk maar GOOGLE MAPS is wel een favoriet. Vooraf kun je de kaart van het land of gebied waar je naartoe gaat downloaden zodat je deze offline kunt gebruiken.

Als je een reisverslag wilt maken is POLAR STEPS een hele leuke. De app volgt je precies waar je overal bent geweest en je kunt per plek foto’s en notities toevoegen. De gehele route met foto’s en opmerkingen zijn dan zichtbaar voor diegene die jou volgen. Klein nadeel is wel dat diegene die je willen volgen zich moeten registreren.

Foto’s, ik maak er ontelbare tijdens vakanties. Maar je zult net zien dat je telefoon vol is en je het perfecte plaatje past er niet meer op… of er gebeurt iets met je telefoon… daarom gebruik ik GOOGLE PHOTOS. Die synchroniseert met mijn telefoon. Dus al mijn gemaakte foto’s worden meteen opgeslagen. Van je telefoon kan er dus rustig wat verwijderd worden. En thuis kan je ook nog direct een foto album er van maken. En mocht je nu een mooie foto hebben maar de belichting mag nóg net iets mooier dan kun je SNAPSEED gebruiken. Deze app heeft mooie filters en je kunt er eventueel nog een tekst bij zetten. Met PHOTOCOLLAGE kun je leuke combinaties maken met foto’s. Een aantal bij elkaar in een kleurthema bijvoorbeeld. Kijkt mooi op social media. En om van die ontelbare foto’s een mooie compilatie te maken gebruik ik de app QUIK. Je selecteert de foto’s die je wil gebruiken, je kunt muziek toevoegen van jezelf of standaard deuntjes, je kunt verschillende overgangen van foto naar foto kiezen, diverse layouts, de tijdsduur kun je aanpassen… en voila; je filmpje is klaar.

Als fervent NETFLIX fan heb ik natuurlijk ook deze app. Thuis alvast wat downloaden zodat je onderweg of op vakantie ook kunt genieten van je favoriete serie of een mooie film over het reizen zoals Expedition Happiness of Extreme Engagement. En als ik juist even behoefte heb aan wat meer rust doe ik mijn oortjes in en luister via BOOKCHOICE naar een voorleesboek of SPOTIFY voor muziek. Heerlijk op je strandbedje of al wandelend over het strand.

Deel dit:

Terug Naar Boven