Leuke reisfilms

Hijke Dinnissen on 21 March 2020

Deel dit:

Reizen is het allerleukst. Maar als dat even niet kan dan kun je ook een mooie film kijken. Hier heb ik wat tips voor je;

Expedition Happiness; Felix, zijn vriendin en hun Berner Sennen Rudi gaan met een opgeknapte schoolbus rondreizen over de wereld. Startend in het oosten van Canada, via Alaska en Amerika willen ze helemaal naar Argentinië doorrijden. Tijdens de reis zie je mooie beelden van de natuur en het alledaagse leven. Natuurlijk gaat deze reis niet zonder problemen; eerst wordt de visa voor de USA geweigerd en moeten ze drie weken wachten, ondertussen is Rudi ook nog ziek en moet geopereerd worden. Als alles weer rustiger is reizen ze via de Pacific Highway en de Grand Canyon naar Mexico. Helaas wordt het halverwege in Mexico ondoenlijk voor Rudi om verder te reizen. Wat zullen ze doen ? Super mooie film met een leuk inkijkje in het rondreizende leven van Felix én Rudi; mijn favoriet.

Pedal the word; Diezelfde Felix heeft een aantal jaar voordat hij met de schoolbus rondreisde de wereld rondgefietst. Hij begint in Duitsland en via vele Europese landen komt hij in Turkije, vanwaar hij doorvliegt naar Azië om daar zijn fiets avontuur voort te zetten. Regelmatig zit hij erdoorheen, en die gevoelens laat hij ook echt zien op camera. De film laat mooie shots zien van o.a. Nieuw Zeeland en het laatste van de Verenigde Staten. Alles bij elkaar fietst Felix 18000 km, 22 landen in exact 365 dagen.

Into the world vertelt het waargebeurde verhaal van Chris McCandless , die na een radicaal afscheid van zijn bevoorrechte leven een reis maakt door de VS en uiteindelijk een zomer probeert te overleven in Alaska. Helemaal afgezonderd van de wereld, levende in een oude bus. Tot op de dag van vandaag proberen mensen deze bus nog te bezoeken om te zien hoe Chris dit zou moeten hebben beleefd daar in totale afzondering. Op de achtergrond muziek van Eddie Vedder van Pearl Jam maakt de stemming compleet.

Een van die mensen die de plek in Alaska heeft bezocht is Tom Waes, de Belgische televisie reisprogrammamaker. Reizen Weas (Tom) zijn hele leuke progamma’s over reizen, en dan vooral de bestemmingen die niet voor de hand liggen.

Deel dit:

Terug Naar Boven