Now we're in New York

Hijke Dinnissen on 20 July 2019

Deel dit:

In 2019 eindelijk in “the city that never sleeps”. De stad die in zoveel tv series en films centraal staat, waar zoveel hoogtepunten zijn te beleven. En superleuk om met je kinderen te bezoeken, vooral met pubers.

Wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan New York *9/11 memorial én museum ; Dit moet je zien. Niet alleen het memorial bekijken hoewel dat echt zo mooi gemaakt is als eerbetoon. Maar het museum; De oorverdovende stilte, de filmpjes die getoond worden, de spullen die tentoon staan gesteld… het is indrukwekkend. Bestel je kaartjes vantevoren maar zelfs dan sta je nog even in de rij !

*Top of the Rock ; op de top van het Rockefeller TOTR gebouw heb je me toch een uitzicht ! Zorg dat je rond zonsondergang er bent zodat je én een prachtig uitzicht hebt met daglicht én met verlichting. Je ziet Central Park aan de ene kant en het Empire State Building aan de andere. Iets verder weg zie je Manhattan en de Hudson. Prachtig ! Ook hiervoor geldt; koop je tickets vooraf. Je moet je nog wel een tijd reserveren op het moment dat je in NY bent.

*Zonder Vrijheidsbeeld niet compleet; Wij hebben het 2 x bekeken. Eenmaal zijn we met de gratis Staten Ferry erlangs gevaren. Deze ferry vertrekt vanuit Whitehall in het uiterste puntje van Manhattan naar Staten Island. De tweede keer hebben we een boottocht over de Hudson river gedaan. En geloof me; dat is best fijn als je na vier dagen héél véél hebt gelopen in de stad. Even een moment van rust en een fantastisch uitzicht op New York.

*Zowel de Brooklyn Bridge als Brooklyn en Dumbo zijn ook superleuk om te bekijken. En dan wat eten bij Shake Shack met uitzicht op de brug !

*Wij hebben een honkbalwedstrijd van de New York Mets meegemaakt in het Citi Field Stadium in Queens. Dat is een belevenis op zich. Hele families trekken er op uit. Let er wel op dat het een hele lange zit kan worden. Wij zijn voortijdig afgehaakt op onze laatste avond in New York.

*Central Park waar je echt urenlang kunt wandelen ! Je kunt er trouwens ook fietsen of een bootje huren.

*The Ride; een rondrit in een bus waar je allemaal naast elkaar zit en die een hele glazen pui en dak heeft zodat je een goed zicht hebt op de straten van New York. Met hele leuke uitleg

*Maar ook een bezoekje aan Wall Street, Times Square overdag én in de avond met o.a. de M&M store , Rockefeller centre (je weet je wel van de winterse schaatsbaan), Oculus, the Vessel, the High Line, Washington Park, de vele eetgelegenheden (niet onbelangrijk met pubers), de vele sneakerstores (nog belangrijker) en boetiekjes mag je echt niet overslaan.

En dan nog hebben wij niet alles gezien. Zo zou ik heel graag het Tenement Museum en Ellis Island willen bezoeken waar de historie en impact van de emigranten duidelijk wordt. Wil jij ook naar NY ? Ik kan het voor je regelen.

Deel dit:

Terug Naar Boven