Prachtig en puur Puglia

Hijke Dinnissen on 04 September 2020

Deel dit:

Puur en Prachtig Puglia Onderin de hak van de laars van Italië ligt het prachtige Puglia. Italiaanser dan Italiaans kan het niet. Indrukwekkende steile kliffen waar authentieke dorpjes op liggen, een prachtige kustlijn, pittoreske stadjes, heerlijk eten, vriendelijke mensen én de Trulli; de kleine witte huisjes met een kegelvormig dak.

Vanaf Schiphol vliegen we met de vroege vlucht naar Bari, de stad aan de Adriatische Zee. Onze huurauto van SunnyCars staat al op ons te wachten. Omdat we maar een lang weekend hier in Puglia willen we natuurlijk zoveel mogelijk mooie plekken bekijken. We vertrekken richting Polignano a Mare, een vissersdorp waar op deuren, muren en trappen gedichten en verzen zijn geschreven. De geboorteplaats van de zanger van ‘Volare’. Het dorpje is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde plekken van deze streek met de afbrokkelende rotsen waarop witte huisjes zijn gebouwd; daartussen het strand met grote kiezels. Vanaf het aquaduct is het een prachtig uitzicht en ik geniet ervan om daar rond te lopen. Intussen wandelen we langzaam naar het dorpsplein waar we lunchen met een cappucino en een pasticciotti (een zoet zanddeegtaartje met vulling).

Pittoreske haventjes met kleurrijke vissersbootjes vind je in Monopoli waar we weer door de witte smalle straatjes slenteren, genietend van het heerlijke weer en de geur van het wasgoed wat buiten aan de lijnen hangt. Op elke hoek maken we wel een foto. Deze regio van Italië is echt heel erg fotogeniek. Al krijg je het nooit zo mooi op de foto als dat je het zelf ziet. Via de kust en het mooie strand van Torre Canne rijden we naar Lecce, onze bestemming voor de komende dagen. Een heerlijk hotel midden in het centrum hebben we gelukkig zodat we na onze heerlijke avondjes met superlekker eten en wijn zo ons bedje in kunnen. Wat een mooie leuke relaxte stad ! Midden in de stad ligt een imposant Romeins amphitheater en nog vele oude prachtige gebouwen. Op het Piazza del Duomo is het ’s ochtends om half acht mooi foto’s nemen ! ’s Avonds is het gezellig druk met Italianen op straat.

Lecce is een goede uitvalsbasis om ook het zuiden en de westkust te bekijken als je langer dan een weekend vakantie viert in deze mooie regio. Wij bezoeken Grotta della Poesia, een gat tussen de rotsen waar je het water in kan duiken, we lopen over het zandstrand van Torre dell”orso en slenteren door het vissersdorp Otranto, één van de pareltjes. Je zou vanuit Lecce ook de westkust kunnen aandoen om Gallipolli en de stranden van Porto Cesareo of Santa Maria di Leuca in het uiterste puntje van de laars.

De volgende dag staan drie prachtige pareltjes op het programma; Ostuni, ofwel Citta Bianca, het witte stadje op de berg. In de tuktuk laten we ons als echte toeristen rondrijden. Na ontelbare foto’s gemaakt te hebben in deze Instagram waardige plaats landden we even op het plein voor een Cafe Leche. Daarna op weg naar Locorotondo, smalle steegjes met prachtige bloemen en planten uitgestald en als kers op de taart rijden we door de Valle d’Itria om uiteindelijk in Alberobello aan te komen. Het dorp met de kleine huisjes met de kegelvormige daken. Wel een beetje toeristisch maar ook echt heel mooi.

Op nog geen 2,5 uur vliegen vind je een topvakantie bestemming in Europa die vanaf april tot november je doet genieten van het Italiaanse leven.

Deel dit:

Terug Naar Boven