Ibiza: een must-visit?

Inge van der Valk op 04 May 2019
Bij Ibiza dacht ik altijd aan veel te bruine en trendy mensen op het strand, aan nachten doorhalen in één van de vele clubs en aan de hippiecultuur. Het stond niet echt heel hoog op mijn lijst. Maar niets bleek minder waar: het is een supermooi en fantastisch eiland en er is veel meer te doen dan alleen maar feesten en zonnebaden.

In 2019 waren mijn ouders 40 jaar getrouwd en als verrassing namen zij ons in mei mee naar Ibiza. We verbleven 2 weken met z’n tienen in een comfortabele villa met een infinity pool, op loopafstand van het strand. Wat hebben we genoten met z’n allen!

Voor jong en oud is er genoeg te beleven op het magische Ibiza. Hierbij mijn persoonlijke top 5:

Stranden: tijdens ons verblijf op het eiland hebben wij aardig wat stranden en baaien bezocht. Wij hadden 2 auto’s gehuurd, waardoor we het eiland gemakkelijk konden verkennen. Wij verbleven op loopafstand van Cala Vadella, wat na 2 weken nog steeds mijn favoriete strand was. Het ligt in een schitterende baai. Het strand loopt langzaam af in het water, waardoor het erg geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Ook zijn er verschillende restaurantjes en winkeltjes te vinden en is het echt genieten om tijdens de zonsondergang met je voeten in het zand een cocktail te drinken.

Ibiza stad (Eivissa): Deze indrukwekkende, oude stad ligt op een heuvel. Er zijn vele witte huizen en de stad biedt een prachtig uitzicht over de zee. Het is heerlijk om te dwalen door de kleine straatjes. Vergeet niet een hapje en een drankje te doen op één van de vele terrasjes.

Hiken: dat Ibiza een goede bestemming was om geweldige wandelingen te maken, is iets dat mij het meest verraste. We hebben diverse wandelingen gemaakt en waren onder de indruk van de fraaie natuur, de vele baaien en de mooie kust. Neem dus je wandelschoenen mee!

Formentera: een verrassend mooi eiland dichtbij Ibiza. Vanuit Ibiza stad vaar je gemakkelijk per ferry naar Formentera. Bij aankomst op Formentera hebben wij fietsen gehuurd en een aangename fietsroute gedaan langs witte zandstranden, zoute moeraspoelen en diverse dorpjes. Een hele leuke dagtrip!

Het Middeleeuws festival: Jaarlijks wordt Ibiza stad omgetoverd tot een middeleeuwse nederzetting. Tijdens dit driedaags evenement in mei waan je je terug in de tijd. De stad is versierd en de inwoners lopen er rond als tovenaars, ridders, prinsessen en narren. Er zijn vele eetkraampjes, straatartiesten en overal hoor je muziek. Ben je dus in mei op Ibiza? Dan mag je een bezoek aan dit festival dus niet missen.

Kortom: twijfel je om naar Ibiza te gaan? Gewoon doen en laat je verrassen! Vraag me gerust naar alle informatie en mogelijkheden.