Jamaica deel 2: Ocho Rios, Montego Bay en Negril

Inge van der Valk op 17 June 2022
Na 3 nachten in het groene hart van Jamaica te hebben verbleven, gaan we weer terug richting Montego Bay. Onderweg stoppen wij bij Ocho Rios. Ocho Rios is de ideale uitvalsbasis voor excursies. Er zijn wel 30 excursies waar je uit kunt kiezen. Heb je dus maar 1 week op Jamaica, dan raad ik aan hier te verblijven. De excursie die wij gaan doen is de Dunn’s River Falls. Deze mooie waterval bestaat uit verschillende plateaus en is daardoor goed te beklimmen. Het is een populaire toeristische attractie en het kan er erg druk zijn. Vooral op maandag en dinsdag. Een aanrader is om na 15.00 te gaan, dan is het minder druk. Ik vind het ondanks de drukte echt een leuke excursie! Met een gids lopen we hand in hand naar boven. In een klein uurtje staan we weer boven. Die avond checken we in bij Iberostar Selection Suites Hotel. Een fijn all inclusive hotel dat pal aan het mooie strand ligt.

De Martha Brae Rivier ligt bij Montego Bay. We genieten er van een ontspannen tocht op een bamboe vlot. Ruim een uur geniet je van het weelderige Jamaicaanse regenwoud. De rest van de dag staat in het teken van hotelbezoeken. Iets wat ik overigens altijd erg interessant vind.

De volgende dag reizen we af naar Negril. Onderweg maken we een stop bij Chukka Sandy Bay. Je kunt hier diverse avontuurlijke activiteiten doen. Wij gaan de zip-line canopy doen. We zoeven over het water en eindigen in de zee. Aangezien we toch al nat zijn, sluiten we het bezoek af met een hammock splash.

Negril is begonnen als hippie stad en die sfeer hangt er nog steeds. De stranden zijn hier prachtig. We bezoeken enkele leuke en kleinschalige hotels en lopen over het uitgestrekte zandstrand waar we leuke restaurantjes en souvenirstalletjes tegenkomen.

De Catamaran Cruise & Sunset viewing at Rick’s Café is een hele belevenis. Ik kijk mijn ogen uit naar alle Amerikaanse toeristen die helemaal opgedirkt op de boot zitten. Onderweg stoppen we om te snorkelen. Het is niet zo mooi als op Curaçao, maar er is genoeg te zien. De tocht eindige bij het legendarische Rick’s Café. Mensen springen er van hoge kliffen, we drinken rum we ervaren één van de mooiste zonsondergangen ter wereld! Het diner bij Het Pushcart Restaurant maakt de dag helemaal compleet. Het restaurant heeft een prachtige locatie en het eten is top!

Ik vind Jamaica verrassend en het eiland heeft zoveel te bieden. Naast prachtige stranden vind je er hoge bergen, tropische regenwouden, veel watervallen, oude herenhuizen, volop muziek en je kunt er kiezen uit wel 120 attracties! De Jamaicanen zijn heel relaxed en ze beantwoorden veel vragen dan ook met “No Problem”. Je vindt er veel grote all inclusive resorts, maar ik heb ook leuke, kleinschalige accommodaties bezocht.

De veiligheid in Jamaica is overigens de afgelopen jaren erg verbeterd. Maar zoals in veel landen waar veel armoede heerst, dien je waakzaam te zijn en goed op je spullen te letten.

Je kunt er gerust zelf met een auto rijden. Dit is de beste manier om het eiland te zien. Wil je liever niet zelf rijden, kies dan voor de JUTA taxi’s. De chauffeurs van deze taxi’s zijn betrouwbaar en fungeren vaak als gids.

Wil je dus naar het Caribisch gebied, maar wil je meer dan alleen strand? Denk dan eens aan Jamaica. Het zal je verrassen.