Rondreis Jordanië

Inge van der Valk op 23 December 2016
Als Jordanië specialist bij een reisorganisatie verkocht ik vele mooie reizen naar dit land. Ik belde iedere klant na en luisterde naar alle enthousiaste verhalen. Wat wilde ik deze bestemming graag zelf beleven! Het duurde dan ook niet lang voordat ik besloot er zelf naartoe te reizen.

VLUCHT NAAR AMMAN Met Royal Air Jordanian is het slechts 5,5 uur vliegen naar de hoofdstad van Jordanië. In een relatief korte tijd waan je je in een geheel andere wereld! In Amman zelf hebben we niet veel gezien, maar het is doorgaans wel de plek waar een rondreis begint. We halen de huurauto op en we beginnen aan ons avontuur!

JERASH Zo'n vijftig kilometer van Amman ligt de ruïnestad Jerash. Dit was één van de belangrijkste handelssteden in de Romeinse tijd. Met een gids zijn we langs de indrukwekkende en eeuwenoude overblijfselen gelopen. Na dit interessante bezoek hebben we genoten van heerlijk Libanees eten in The Lebanese House. Een aanrader!

MOUNT NEBO & MADABA Vanuit Amman rijden we naar Mount Nebo. Dit is de plek waar, volgens de bijbel, Mozes uitkeek over het beloofde land vlak voor hij stierf. Vanaf Mount Nebo heb je een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei. De rest van de dag brengen we door in het mozaïek stadje Madaba. We brengen een bezoek aan het Grieks Orthodoxe Saint George kerk en aan de kerk van Johannes de Dooper, waar we de klokken mogen luiden. Een leuk stadje met vriendelijke mensen.

DODE ZEE & KERAK Uiteraard mag je Jordanië niet verlaten zonder dat je even in de Dode Zee hebt gedobberd. Smeer je dan ook gelijk in met de modder uit de Dode Zee en je verlaat het gebied met een heerlijk zachte huid. We eindigden de dag in Kerak waar we het Kerak Kasteel bezochten.

PETRA Eén van de nieuwe wereldwonderen en een absolute must om te zien tijdens een rondreis Jordanië. Het is een magisch moment om aan het einde van de kloof de eerste glimp op te vangen van “de schatkamer”, het bekendste monument van Petra. Petra heeft echter nog veel meer indrukwekkende bouwwerken. Je bent er zeker wel een dagje mee zoet! Nog meer magie beleef je tijdens Petra by night. De kloof is dan verlicht met 1500 kaarsjes. Indrukwekkend!

WADI RUM Per 4x4 jeep hebben we de woestijn verkend. We reden over uitgestrekte zandvlaktes en door ruige landschappen en kwamen langs bijzondere rotsformaties. In de nacht sliepen we in een bedoeïenenkamp. Een hele ervaring op zich!

AQABA In Aqaba kun je de rondreis heerlijk relaxt afsluiten. Geniet van zon, zee en strand in Aqaba. Je geniet er van heerlijke temperaturen en er zijn fijne accommodaties.

Ik vond Jordanië fantastisch. Het is een divers land met indrukwekkende bezienswaardigheden en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Tel er heerlijk eten bij op en fijne temperaturen en het is een ideale bestemming voor een rondreis of een korte vakantie.

Enthousiast geworden over Jordanië? Ik vertel je er graag meer over!