Veelzijdig Kreta

Inge van der Valk op 24 July 2022
Een azuurblauwe zee, witte huisjes en krekelgeluiden op de achtergrond. Terwijl ik deze blog schrijf, mag ik nog 2 volle dagen genieten van onze vakantie op Kreta.

Ruim 2 weken Kreta. De 1e week verbleven wij in de buurt van Heraklion. In Amoudara om precies te zijn. Het plaatsje ligt aan het strand en je vindt er genoeg winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Ik was zelf erg blij dat we de beschikking hadden over een huurauto. Amoudara heb je na een paar dagen wel gezien en er is zoveel te doen en te zien in de omgeving. We zijn naar het CretAquarium geweest, naar het Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Centre, naar enkele strandjes en hebben leuke dorpjes bezocht. Wanneer je met kinderen op Kreta bent, mag een bezoek aan een waterpark niet ontbreken! Glunderend riepen de meisjes meerdere malen die dag dat het één van de beste dagen van hun leven was ??

In de buurt van Chania lag ons 2e verblijf. De stranden daar vond ik vele malen mooier. Normaal gesproken liggen we niet vaak op het strand, maar het is te warm op Kreta om elke dag met de kinderen op pad te gaan. De stranden zijn er schoon met kraakhelder water, ligbedden en parasols zijn te huur en er zijn leuke restaurantjes waar je goed kunt eten en drinken. Elke keer dachten we een paar uurtjes naar het strand te gaan, maar dat werden vaak heel wat uurtjes langer. Chania was slechts een kwartier rijden en wat een prachtige stad is dat! In het historische centrum bevindt zich een mengelmoes van culturele bezienswaardigheden. Je ziet kerken, een minaret en een overdekte markt dat voelt als een bazaar. Je loopt er door smalle, sfeervolle straatjes en het aanbod van leuke restaurantjes is groot.

Ik kom zeker nog eens terug op Kreta. Er zijn nog zoveel plekken die ik nog wil zien en bezoeken. De Grieken vond ik verder bijzonder behulpzaam en ze zijn gek op kinderen. En dan heb ik het nog niets eens over de Griekse keuken gehad..