Winterzonvakantie op Curaçao

Inge van der Valk op 20 November 2021
Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, helderblauw zeewater waar kleurrijke vissen inzwemmen en een relaxte sfeer. Dat is Curaçao.

Ruim een week heb ik met mijn man mogen genieten op dit heerlijke eiland. Ons hotel lag pal aan Mambo Beach. Dit staat bekend als het party gedeelte van Curaçao, maar ons hotel lag in het rustigere gedeelte. Dit was perfect voor ons: wel een rustig verblijf, maar op loopafstand van de gezelligheid van restaurantjes en barretjes. Op het strand waren er genoeg ligbedden en je kon er prachtig snorkelen in de zee. We blijken niet heel goed te zijn in stilzitten, want we zijn dagelijks op pad geweest om het eiland te verkennen. Als je meer wilt doen dan alleen maar relaxen, is een huurauto echt een must.

Wat hebben wij allemaal gedaan op Curaçao?

- Het beklimmen van de Christoffelberg. Het is zeker de moeite waard om de Christoffelberg te beklimmen, het hoogste punt van Curaçao. Met een bescheiden hoogte van 375 meter is dit goed te doen, al komt er soms best wat klim- en klauterwerk aan te pas. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving en over de zee. Vanaf 06.00 gaat het park open en kun je richting het startpunt van de wandeling rijden. Vanaf 10.00 mag je vanwege de warmte niet meer beginnen aan deze klim. Het is dus vroeg opstaan.

- Boottocht naar Klein Curaçao. Op 1,5 uur varen ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Het strand is er paradijselijk en de schildpadden zwemmen er rond in het helderblauwe water. Naast snorkelen en relaxen op het strand, kun je naar de vuurtoren lopen en naar het wrak dat aan de andere kant van het eiland ligt. Een erg leuke dagtrip vanuit Curaçao. - De diverse strandjes bezoeken. Curaçao kent vele mooie stranden. De mooiste liggen in het zuidwesten van het eiland. Onze favoriete stranden die we bezocht hebben zijn Cas Abou, Grote Knip en het strand bij Coral Estate Resort. Vergeet je snorkelset niet mee te nemen wanneer je naar deze stranden toegaat!

- Restaurantjes uitproberen. Uiteraard mag heerlijk eten en drinken niet ontbreken tijdens je vakantie. Op Curaçao vind je vele goede restaurantjes. Aangezien Hemingway bij ons hotel lag, zijn wij hier meerdere keren geweest. Je geniet er met je voeten in het zand van een heerlijke lunch of diner. Ook de cocktails zijn er goed. De Visserij is de plek waar je heerlijk vis kunt eten. Bestel er absoluut de garnalen en de tonijn. Wees voorbereid op een lange rij wachtende mensen, maar over het algemeen ben je sneller aan de beurt dan je denkt. Wil je een wat meer culinaire ervaring, reserveer dan een tafel bij Nultwintig (vraag wel om een tafeltje in de tuin). Erg goed eten en een goede en vriendelijke service.

- Wandelen door Willemstad. Het is leuk om door Willemstad heen te wandelen. Bezoek de wijken Otrabanda en Pietermaai en strijk neer op één van de gezellige terrasjes. Het Kura Hulanda Museum is indrukwekkend en gaat over de geschiedenis van de slavernij.

Ik vond Curaçao een hele fijne bestemming en het is heerlijk om even vitamine D op te doen tijdens de grijze en grauwe Nederlandse wintermaanden. Tijdens mijn vakantie heb ik meerdere hotels bezocht en heb ik waardevolle contacten gelegd. Ik kan nu goed inschatten welke accommodatie en welk gebied bij iemands specifieke wensen past.

Enthousiast geworden over dit Caribische eiland? Vraag me gerust om meer informatie. Met veel plezier geef ik je een passend advies!