Lekker wijnen in Bordeaux

Ingrid van de Rijdt op 14 July 2019
Bordeaux, wie kent het niet? Ja, van de wijn. Daar kende ik Bordeaux ook van. Heerlijke rode wijn met namens als Saint Emilion, Sauternes, Medoc, Chateau Margaux. Maar… ik heb de stad Bordeaux pas echt leren kennen afgelopen vakantie. Op onze roadtrip door Frankrijk reisden wij vanuit de Dordogne naar Bordeaux. Deze bestemmingen zijn goed te combineren. Binnen anderhalf uur sta je vanaf het Franse platteland midden in de prachtige stad Bordeaux. Bordeaux is de hoofdstad van de Aquitaine, de regio in het Zuid-Westen van Frankrijk, grenzend aan de Atlantische oceaan. De omgeving van Bordeaux is wereldberoemd vanwege de wijn, maar de stad zelf mag er ook zijn. Een erg leuke bestemming voor een citytrip. In een paar dagen tijd kun je leuke dingen doen hier en veel van de stad zien. En wil je langer blijven dan kun je bijvoorbeeld enkele wijntours maken naar bekende namen als Chateau Margaux of Saint Emilion.

Wil je alles over wijn weten? Bezoek dan het Cité du Vin. Dit is een prachtig museum helemaal in het thema van wijn. Alleen het gebouw is al mooi! Sommigen zien het als een karaf of als walsende wijn in een glas. Je koopt een kaartje voor € 20 per persoon, inclusief een glas wijn wat je op de 8e verdieping kunt krijgen. Je krijgt vervolgens een koptelefoon en een digi-reisgids en kunt op eigen tempo zelfstandig het museum door. Je leert van alles over de wijnstreken, de druivensoorten en de geuren en smaken. De geschiedenis van de wijn komt aan bod, de techniek en mooie verhalen van Bachus en Venus. Op een interactieve manier ben je in dit museum zo een paar uur kwijt. Langer kan ook makkelijk. Geniet van je glas wijn op de 8e verdieping met het prachtige uitzicht, of daal af in de wijnkelder of wijnbar en geniet in het snackrestaurant van heerlijke tapas. Als je genoeg tijd uittrekt voor je bezoek, kun je langer genieten…

Vanuit het Cite du Vin wandel je onder de burg ‘Pont Jacques-Chaban-Delmas’ naar de Quai des Marques. Dit is een hele leuke moderne kade aan de oever van de Garonne, de rivier die dwars door Bordeaux loopt en uitmondt in de Atlantische oceaan. Erg leuk om ’s middags of ’s avonds naar toe te gaan om lekker te borrelen of te eten. Wandel je verder langs de Garonne dan kom je bij de Place des Quinconces, het grootste plein van Europa! En nog iets verder aan de oever kom je bij mijn favoriet: het Miroir d’eau – Spiegel van water. Vooral ’s avonds is het hier prachtig als de ondergaande zon in het water spiegelt en je fantastische foto’s kunt maken. Voor shoppen kun je de grote winkelstraten in Bordeaux bezoeken waar alle grote ketens zitten. Wil je iets bijzonders en away from the crowd ga dan naar de Rue de Notre Dame, in het stadsdeel Chartrons. Superleuke winkeltjes en fijne restaurants vind je hier.

Een fietstour is ook echt aan te raden. Je komt dan in stadsdelen die te voet iets minder goed bereikbaar zijn, en je ziet naast een historisch Bordeaux ook een wat moderne stad, aan de andere kant van de Garonne. Daar zit bijvoorbeeld 'La Societe des Vieux Copains'. Een oud fabrieksterrein waar een soort foodcenter van is gemaakt. Erg leuke zitplekken, heerlijk lunchen of borrelen kun je er. En er is een winkel bij met voornamelijk biologische producten.

De fietstour kan ik ook voor je regelen. Net zoals de vluchten, hotel, transfer. Natuurlijk :) Alles kan bij Travel Counsellors. Zeg maar wanneer je wilt gaan en ik regel het. On y va!