Mallorca, de grote broer van Ibiza

Ingrid van de Rijdt on 01 January 2017

Deel dit:

Over Ibiza wordt al zoveel geschreven, maar wat denk je van haar grote, aantrekkelijke broer! Heb je die al ooit gezien?

Mallorca, Mallorca…al jaren ben ik fan van dit eiland. Mijn allereerste vliegreis met mijn vriendje – nu al bijna 24 (!) jaar mijn man ?? – ging naar Mallorca. Ik was net geslaagd op het VWO, en ging na die zomer beginnen op de toeristische opleiding. Het Mallorca wat de jeugd kent hebben we toen gezien: slenteren over de boulevard, uitgaan in El Arenal, een jeepsafari en feestavonden bij het zwembad.

Mallorca is echter zoveel meer. Er zijn nog genoeg onontdekte plekjes waar je weg bent van de massa. Ik tipte laatst nog een vriendin op een resort in het iets minder toeristische deel van het eiland, namelijk in Puerto Andratx. Dit ligt helemaal in het zuidwesten van Mallorca. Samen met mijn gezin en toen nog kleine kinderen hebben wij hier een heerlijke vakantie doorgebracht. Bij de reis was een huurauto inbegrepen en daarmee hebben wij heerlijke tochten gemaakt over het zuiden en westen van het eiland.

In het westen waan je je zowat in de Provence. Zo bergachtig, zo groen. Prachtige stadjes zoals Valldemosa, Port de Sollèr, Deia en Fornalutx. Je ziet een heel ander Mallorca in deze leuke plaatsen.

Het is erg leuk om Mallorca met de auto te ontdekken, ik heb een aantal leuke routes over het eiland voor je. Maak je eigen roadtrip! Hoe klein het eiland ook is, er is genoeg te zien en te doen, en het is altijd leuk om ergens dicht bij in de buurt te zitten. Ook kun je op die manier op meerdere verrassende adresjes verblijven!

Ik geef je graag tips voor een superverblijf op Mallorca. Bel, app of mail me!

Deel dit:

Terug Naar Boven