Waarom Mallorca de grote broer van Ibiza is

Ingrid van de Rijdt op 15 September 2019
Over Ibiza wordt al zoveel geschreven, maar wat denk je van haar grote, aantrekkelijke broer! Heb je die al ooit gezien?

Mallorca, Mallorca…al jaren ben ik fan van dit eiland. Mijn allereerste vliegreis met mijn vriendje – nu al bijna 24 (!) jaar mijn man – ging naar Mallorca. Ik was net geslaagd op het VWO, en ging na die zomer beginnen op de toeristische opleiding. Het Mallorca wat de jeugd kent hebben we toen gezien: een resort aan de Playa de Palma, slenteren over de boulevard, uitgaan in El Arenal, een jeepsafari en feestavonden bij het zwembad.

Mallorca is echter zoveel meer. Ga je naar het zuidwesten bijvoorbeeld, naar Puerto Andratx, dan ervaar je een een heel ander Mallorca. Rustig, relaxed. Waar zijn de toeristen? Samen met mijn gezin en toen nog kleine kinderen hebben wij hier een heerlijke vakantie doorgebracht. Bij de reis was een huurauto inbegrepen en daarmee hebben wij heerlijke tochten gemaakt over het zuiden en westen van het eiland.

En wist je dat Mallorca behoorlijke bergen heeft? In het westen waan je je zowat in de Provence. Zo bergachtig, zo groen. Prachtige stadjes zoals Valldemosa, Port de Sollèr, Deia en Fornalutx. Je ziet een heel ander Mallorca in deze leuke plaatsen.

Vind je het leuk om met de auto Mallorca te ontdekken, dan heb ik een aantal leuke autoroutes. En ik weet natuurlijk waar de leukste adresjes zitten om te overnachten. Tip: kies een paar overnachtingsmogelijkheden uit. Zo ontdek je Mallorca op en top vanuit verschillende bijzondere plekken.