Dominicaanse Republiek, Paradise Island!

Ingrid Verhoeven-Fechner on 23 November 2014

Deel dit:

In november 2014 heb ik met een groep collega Travel Counsellors op uitnodiging van het Dominicaans verkeersbureau een rondreis van een week over dit Caraibische eiland gemaakt. Na aankomst op de luchthaven van Puerto Plata werden we naar ons hotel gebracht voor de eerste drie nachten. Vanuit Playa Dorada gingen we de volgende dag op weg voor een bijzondere excursie. Na een bustocht van ongeveer 2 uur door het mooie landschap en kleine dorpjes kwamen we aan bij Monte Christi, een prachtige locatie aan zee.Vanaf hier voeren we met 2 bootjes via de mangrove naar een kleine zandbank, ook wel Paradise Island genoemd, midden op zee met een paar hutjes met heerlijk vers fruit, lekkere drankjes en de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen. Nadat we het eilandje weer hadden verlaten, konden we genieten van een heerlijke lunch met vers gevangen kreeft op een schitterende stukje strand aan een azuurblauwe zee.

De volgende dag weer vroeg op pad voor een nieuw avontuur. We gaan op weg naar het de 27 watervallen van Damajaque. Na een mooie wandeling van ongeveer een half uur kwamen we aan bij de eerste waterval. Een deel van de groep was in middels voorzien van helm,waterschoenen en zwemvest. Vanaf de eerste waterval klommen wij via trapjes of met hulp van de Dominicaanse begeleiders naar waterval nummer zeven. Vanaf hier gingen wij al glijdend of springend weer terug naar de eerste waterval. Dit gaf echt een behoorlijke adrenaline kik! In de avond hebben we heerlijk gedineerd op het strand van Cabarete, dit is echt de surfspot van het eiland. Er hangt een hele relaxte sfeer.

Vanaf Playa Dorada brengt de bus ons naar onze volgende stop, het oostelijk gelegen schiereiland Samana, we passeren weer verscheidene dorpjes, prachtige verlaten en ongerepte strandjes. We verblijven hier in het prachtig gelegen Bahia Principe.

Na te worden gewekt door een verfrissende tropische regenbui, stappen we in een bootje op weg naar het Nationale Park Los Haitses, hier stoppen we nog bij een paar grotten en varen we langs de mooie eilandjes met zijn honderden vogels. Vervolgens varen we naar het bountyeiland Cayo Levantado voor een heerlijk rustmomentje op het prachtige witte strand en onder het genot van een heerlijk drankje genieten we van het prachtige uitzicht. Breng je in de eerste maanden van het jaar een bezoek aan Samana, dan heb je nog de mogelijkheid om walvissen te spotten. De tweede dag op Samana bezoeken we de Limon watervallen, hier krijgen we allemaal een paard en een begeleider die ons door de mooi jungle bij de watervallen brengt. Onderweg de nodig uitleg wat voor heerlijks er allemaal langs de route groeit.

Na het prachtige Samana gaan we weer op weg naar onze laatste stop Punta Cana, onderweg brengen we nog een kort bezoek aan de koloniale hoofdstad Santo Domingo. In Punta Cana verblijven de meeste toeristen in een all-inclusieve resort waar je kunt genieten van een heerlijke relaxte vakantie aan één van de prachtige stranden. In de avonduren kun je een bezoek brengen aan verschillende discotheken, of voor degene die echt iets bijzonders willen, breng een avond door in de Congo Bongo. Hier vind een show plaats à la Cirque du soleil. Door deze rondreis heb ik een goed beeld van dit prachtige land gekregen, er is zeker veel meer dan een vakantie in een all inclusieve resort. De mensen zijn er vriendelijk en de natuur is prachtig.

Heb je ook interesse in een reis door de Dominicaanse Republiek, neem dan vrijblijvend contact met mij op

Deel dit:

Terug Naar Boven