Fox studiereis : Beste van het westen

Ingrid Verhoeven-Fechner on 19 November 2012

Deel dit:

Dag 1, Met een directe vlucht van de KLM naar Los Angeles gevlogen, eerste nacht in het Holiday Inn LAX airport. Vandaar mogelijkheid om met de Trolleybus Manhattan Beach te bezoeken.

Dag 2, na een Amerikaans ontbijt, dat meestal bestaat uit wat donuts, muffins of gebakken eieren,op weg naar Downtown Los Angeles, via Hollywood Boulevard, Beverly Hills en een klein Mexicaans wijkje. Vervolgens zijn we via een mooie route naar het plaatsje Laughlin gereden,een klein gok paradijs waar we de 2de nacht verbleven in Hotel Tropicana. Hier heeft men de mogelijkheid een buffet voor $8 te nuttigen.

Dag 3, Vandaag een rit naar de Grand Canyon via een prachtig woestijnlandschap en een deel van route 66 een stop gemaakt in het plaatsje Seligman, leuk souvenier plaatsje waar je even terug bent in de jaren 60. In het Grand Canyon National Park maken we verschillende stops, als eerste in Bright Angel lodge, waar je een prachtig uitzicht over de canyon hebt, en de mogelijkheid om via een redelijk pad de canyon in te lopen. Na deze overweldigende indruk vervolgen we onze weg naar het vliegveld, vanwaar de liefhebbers de mogelijkheid hebben om met een helikopter over de canyon te vliegen. Na een korte instructie is het wachten op een prachtige ervaring, vanuit de lucht is de grootsheid nog beter te zien. Na nog een stop bij Mather Point gaan we richting ons hotel Grand Canyon Inn.

Dag4 Na het ontbijt eerst nog een stop bij Desert View, vervolgens naar Monument Valley, aldaar een 2 uur durende jeepsafari waarbij verschillende fotostops worden gemaakt. Mooi park met veel herkenbare beelden van diverse films. Overnachting in Holiday Inn Kayenta.

Dag 5, vandaag staat Bryce Canyob National Park op het programma. De bus maakt 2 stops in de kleine plaatsje Page en Kanab om wat inkopen te doen voor de lunch. De weg naar Bryce voert verder langs schitterend natuurgebied, en we bereiken Bryce via de Natural Bridge,het is een onbeschrijfelijk mooi park met rode rotsformaties, ontstaan door jaren van wind,regen en aardverschuivingen. Diverse panoramische uitzichtpunten. Zelf heb ik ook nog de Navajo Loop bewandeld, een 2 km lange wandeling zigzaggend door een 150 meter steile kloof. Overnachting in de gezellige Ruby`s Inn Lodge.

Dag 6,In de ochtend brengen we een bezoek aan Zion National Park. Een mooi groen park met veel riviertjes en watervallen, ook weer prachtige rotsformaties, hierna verlaten we het natuurschoon en gaan op weg naar de gokstad Las Vegas, overdag een slaapstad en in de avond een bruisend nachtleven . Langs The Strip vind men prachtige hotels allen met een ander thema, veelal met een theater, casino restaurants, en een paar keer per avond zijn er shows te bewonderen. Bij het Bellagio vind een spetterende watershow plaats, en in het Venetian kun je een rondje varen in een gondel met een zingende punter. Ook een bezoek aan het oude centrum Downtown is de moeite waard, hier word iedere 15 minuten een beeld en geluidshow gegeven door middel van miljoenen ledlampjes. Verder is Las Vegas natuurlijk ook bekend om zijn vele trouwkappelletjes. Overnachting in het Mardi Gras hotel.

Dag 7, vanuit Las Vegas vertrekken we richting Death Valley National Park, het is een groot uitgestrekt gebied met zand en zoutvlaktes, wij hebben nog stops gemaakt bij Zabriskie Point waar men een kleurrijk uitzicht heeft over de vlaktes,vervolgens een stop op het laagste punt van de USA Badwater, en bij Furnace Creek waar nog een mijnmuseum staat. Overnachting in Visalia in het Holiday Inn.

Dag 8, op weg naar de eindbestemming San Fransisco maken we nog een stop in Yosemite Park, bekend van de Sequoia bomen, het park kenmerkt zich door kliffen, watervallen en rotsen. In de middag komen we aan in San Fransico, een grote maar ook gezellige stad aan de Grote Oceaan, met veel bezienswaardigheden, o.a. Fishermans wharf, de Golden Gate Bridge, de kronkelstraat Lombardstreet, een boottocht in San Fransisco Bay rond Alcatraz, Alamo Square met zijn victoriaanse huizen, en Chinatown, ook een ritje met de cablecar mag niet ontbreken. 2 overnachtingen in het Opal Hotel.

Deze studiereis heb ik met Fox gemaakt in 10 dagen, voor klanten is deze reis in 18 dagen te boeken, alles gaat dan op een veel rustiger tempo. Het is een afwisselende reis met vele hoogtepunten, zowel natuur als steden. Verblijf in goede 3 sterren hotels met een zwembad.

Voor meer informatie en boeken kunt u mij bellen of mailen.

Uw Travel Counsellor Ingrid Verhoeven

Deel dit:

Terug Naar Boven