Maleisië en Borneo

Ingrid Verhoeven-Fechner on 07 December 2010

Deel dit:

Na een vlucht via Kuala Lumpur komen we aan in Kuching, de grootste stad van Sarawak op het Maleisische deel van Borneo. We verblijven hier in het Hilton en hebben vanuit de kamer een prachtig uitzicht op de Sarawakriver en het gouden parlementsgebouw. Kuching word ook wel Catcity genoemd, door de stad heen staan verschillende kattenbeelden. Aan het eind van de middag vertrekken we naar een klein haventje vanwaar we een boottocht maken met Santubong Wildlife Cruise, we varen een rivier over langs dorpjes, we zien aapjes in de bomen en spotten een krokodil op een vlonder en de dolfijnen zwemmen langs de boot, we genieten van de stilte en een prachtige zonsondergang. Aan het eind van de tocht zien we nog duizenden vuurvliegjes, echt een betoverend gezicht.

De volgende dag gaan we op weg naar het Semenggoh Wildlife centre, dit is een opvangcentrum voor Oerang Oetangs, hier leven ongeveer 25 oerang oetangs in een natuurlijke leefomgeving. Tijdens de voedertijden kun je op een kleine afstand de apen aanschouwen, heel indrukwekkend om ze van zo dichtbij te zien. We vervolgen onze weg naar de Bidayuh stam, hier woont de bevolking in zogenaamde longhousen, een aan éénschakeling van huisjes gemaakt van bamboe en hout. Er zijn diverse kunstnijverheden te bewonderen.

Na nog een overnachting in Kuching vliegen we de volgende dag naar Kuala Lumpur, hier krijgen we in een paar dagen een goed beeld van deze Aziatische metropool. We bezoeken de Batu Cave met aan de voet van de trappen (270 treden) het reusachtig gouden beeld. De klim is zeker de moeite waard, je kunt hier in de Hindoe grot met zijn diverse beelden, en je hebt een pracht uitzicht over de stad. Op de trappen bevinden zich vele brutale apen! We maken diverse stops bij King`s Palace, bij de Grote Moskee, het onafhankelijksplein Dataran Medeka. In de avond genieten we van een heerlijk diner in één van de Petronas Towers met een prachtig uitzicht over de verlichte stad. We maken ook nog een dagtocht naar Malaka een belangrijke havenstad uit de VOC periode, er zijn nog veel Hollandse sporen te vinden, zo staat er een Christus kerk en op het Dutch Square bevind zich het Stadhuys, beide gebouwen in de specifieke rode kleur. Maak eens een boottocht, of laat je heerlijk op een prachtige versierde fietstaxi door de stad vervoeren.

Vanuit Kuala Lumpur maken we een binnenlandse vlucht naar het eiland Penang, waar we voor één nacht verblijven in Georgetown. We maken per fietstaxi een stadstour door de hoofdstad waar we stops maken bij de diverse bezienswaardigheden. We brengen een bezoek aan Chew Jetty dit staat samen met de Chinese tempel Khoo Kongsi op de Unesco lijst, we rijden door the Street of Harmony, nergens ter wereld vind men in één straat , kerk, moskee, een Chinese - en een Hindi Tempel vredig naast elkaar. Ook het rijden door Little India is een hele belevenis met de India muziek uit de luidsprekers.

De volgende dag varen we met de ferry in een kleine 3 uur naar Langkawi, een belevenis op zich zo over zee. Het is ook mogelijk om per vliegtuig naar Langkawi te gaan. We verblijven hier 3 dagen, naast even heerlijk relaxen in een prachtig resort maken we een boottocht door een mangrove bos waar we een stop maken bij een vleermuizen grot en bij een visfarm. We hebben een heerlijke lunch op een prachtig (Expeditie Robinson) strand. De avond sluiten we af op een catamaran op de Andaman zee waar we genieten van een schitterende zonsondergang.

De laatste dag van deze reis maken we nog een fietstocht langs de rijstvelden,dorpjes en rubberplantages waar we aan het eind van de tocht weer worden getrakteerd op een heerlijke lokale lunch.

In de avond vliegen we vanaf Langkawi met een overstap in Kuala Lumpur weer naar Amsterdam. Ik heb genoten van een heerlijke reis, van de cultuur, de natuur en heerlijke stranden en natuurlijke de vriendelijke bevolking!

Maleisië is een prima bestemming voor een eerste Azië vakantie, meer weten? Ik vertel u graag nog meer over dit prachtige land.

Deel dit:

Terug Naar Boven