Thessaloniki en Chalkidiki

Ingrid Verhoeven-Fechner on 23 September 2018

Deel dit:

Na een vlucht van bijna 3 uur landen we op de luchthaven van Thessaloniki, na Athene de grootste stad van Griekenland. We nemen een taxi en staan binnen een half uur bij ons mooie hotel aan de boulevard. We zullen hier 2 nachten verblijven en dat is precies goed om deze redelijk onbekende stad te ontdekken.

Thessaloniki ligt aan zee maar de stranden liggen buiten de stad. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden die goed te voet zijn te ontdekken. Voor een bezoek aan de hoger gelegen oude stad kun je eventueel ook de Hop-on-hop-off bus gebruiken. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Aan de boulevard vind je de Witte Toren en het kunstwerk met de Paraplu`s. Tevens zijn er vele cafés en restaurants te vinden.

Na 2 nachten halen we de huurauto op en vervolgen we onze reis naar de eerste landtong van Chalkidiki, Kassandra. We verblijven hier in het gezellige dorpje Afitos. Het dorpje ligt een behoorlijk stuk boven zee maar heeft hierdoor wel een prachtig uitzicht. Je vindt hier leuke winkeltjes en een ruime keuze aan tavernes. De weg naar de verschillende strandjes is goed te doen, terug naar boven is wel een flinke klim. Vanuit Afitos kun je Kassandra goed ontdekken. We maken in één dag een mooi rondje en stoppen bij diverse plaatsjes en mooie baaien omringd door pijnboombossen.

Onze volgende stop is de tweede landtong Sythonia. Na een rit van ongeveer 1 ½ uur door een glooiend landschap met mooie vergezichten komen we aan bij Elia Beach. We hebben een hotel aan zee maar voor een stadje moeten we ongeveer 10 minuutjes rijden. Sythonia is ook weer een prachtig groen schiereiland, je vind hier vele mooie baaien. Er is eigenlijk maar één rondweg, volg zo nu en dan een bordje naar het strand. Je zult verbaasd staan over de schoonheid. De meest bijzondere vond ik Kavouroutripes (Orange Beach) gelegen net ten noorden van Sarti. Vanuit Sythonia kun je ook diverse boottochten maken naar de andere schiereilanden. Wij kozen er voor om te rijden naar Ouranoupolis, hiervandaan hebben we een boottocht gemaakt langs de monnikenstaat Mount Athos. Dit gebied wordt nog bewoond door ongeveer 1700 monniken in de 20 bewoonde kloosters. Mannelijke bezoekers worden heel beperkt toegelaten, voor vrouwen is dit verboden gebied. Vanaf de boot zie je een aantal indrukwekkende kloosters waarvan de eerste al zo`n 1000 jaar geleden zijn gebouwd.

Chalkidiki en Thessaloniki is een leuke bestemming om eens een wat minder toeristisch deel van Griekenland te bezoeken.

Wil je hier ook eens een vakantie doorbrengen neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Deel dit:

Terug Naar Boven