Van Marrakech naar Agadir

Ingrid Verhoeven-Fechner on 18 September 2013

Deel dit:

Van Marrakech naar Agadir

Op een vliegafstand van 3 ½ uur kom ik in de avond aan in de prachtige stad Marrakech, na een heerlijke nacht in een mooi hotel, een lekker ontbijt gaan we opweg naar het oude centrum van de stad. We worden vergezeld door een Nederlands sprekende gids die veel over deze kleurrijke stad weet te vertellen. Na eerst een bezoek te hebben gebracht aan het mooiste hotel van Marrakech,La Mamounia een geliefd hotel bij vele bekende sterren, maken we een stop bij de Majorelle Gardens. Een botanische tuin in een oase van rust met velebijzondere planten, waaronder veel cacteeën. Ook zijn er vele blauwe accenten in de vorm van potten, gebouwen, en waterpartijen die een hele speciale sfeer creeren. Deze tuin was vanaf 1980 van de inmiddels overleden couturier Yves Saint Laurant.

Voor een bezoek aan de souk en het indrukwekkende plein Djemaa al Fna, worden we met de bus afgezet tegenover de Koutoubia Moskee, die met zijn rode 77 meter hoge minaret in de wijde omtrek is te zien. Vanaf hier is het ook mogelijk je met één van de vele koetsen door te stad te laten vervoeren. Een wandeling door de eeuwenoude souk is een belevenis opzich, het is een wirwar van smalle straatjes met honderden kleine winkeltjes, op diverse plaatsen kun je werkplaatsen bezoeken waar nog vele oude ambachten worden beoefend. Uiteindelijk kwamen we uit op het grote marktplein, hier vind men slangenbezweerders, mannen met aapjes, waterdragers in originele kledij, waarzegsters, kramen met kleurrijke kruiden en heerlijke vers geperste sappen!( € 0.40 voor een glas). Breng naast overdag ook in de avond een bezoek aan het plein, dan is het omgetoverd in een plek met vele eetgelegenheden, waar je voor heel weinig geld kunt genieten van de heerlijke Marokkaanse keuken. Wij hadden een lunch in één van de prachtige Riads ( La Sultana) in het hart van de Medina, vanaf het dakterras hadden we een prachtig uitzicht over deze mooie stad.

De volgende dag zijn we met de bus in een kleine 3 uur naar de badplaats Agadir gereden, waar we na aankomst in het hotel welkom werden geheten met een glaasje Marrokaanse thee, aansluitend een heerlijke lunch aan de rand van het zwembad.

Agadir is in de nacht van 29 februari 1960 getroffen door een aardbeving van maar 15 seconden, maar dit heeft een groot deel van de stad verwoest en heeft vele mensen het leven gekost. De gehele oude Kasbah was verwoest, er is nog een ruïne over deze ligt op een 240 meter hoge klif, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de nieuwe stad, het achterland, de oceaan en de vissershaven. Koning Mohammed V zag het als een uitdaging om de stad weer op te bouwen. Inmiddels is het een goed ontwikkelde toeristen badplaats met prachtige hotels, een boulevard aan een heerlijk strand. Natuurlijk bezit ook Agadir een gigantische souk waar je alles kunt kopen, van tapijten, kleding , tassen, groente en fruit. Ook kun je zie hoe de bekende Archanolie uit de pitten word gewonnen, dit door de handen van de Marrokaanse vrouwen.

Mede door het heerlijke klimaat is onze winter zeer geschikt voor een bezoek aan Agadir en Marrakech. In onze zomer is het eigenlijk te heet. In Agadir zijn er diverse watersport mogelijkheden, surfen, zeilen. Of maak eens een rit te paard of op een kameel langs het strand. Ook is het mogelijk om een dagtocht naar de woestijn te maken.

Ik vond de bedrijvige oude stad Marrakech en de moderne badplaats Agadir een hele leuke combinatie van twee zo verschillende steden in één vakantie!

Ingrid Verhoeven Uw persoonlijke reisadviseur

Deel dit:

Terug Naar Boven