Verbazingwekkend Dubai

Ingrid Verhoeven-Fechner on 31 January 2018

Deel dit:

Samen met mijn dochter breng ik in november 2017 een kort bezoek aan Dubai. Voor een leuk tarief maken we een 5 daagse trip, waarvan 3 nachten in Dubai en de eerste nacht brengen wij door in het vliegtuig. Met Emirates hebben we een comfortabele vlucht van ongeveer 6 uur en komen wij rond 8 uur in de ochtend aan op de luchthaven van Dubai. Het gratis visum voor Dubai verloopt spoedig, uiteindelijk is het alleen een stempel in het paspoort bij aankomst en vertrek. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na een korte transfer komen we aan bij het Savoy Central. Een prima hotel in een leuke straat met winkels, restaurantjes maar het is ook een gewone woonwijk. Er liggen 2 metrostations binnen 10 minuten loopafstand. Het heeft een klein zwembad op het dak met een prachtig uitzicht over de stad. Het hotel verzorgt om 10 uur een dagelijkse transfer naar Kite Beach, buiten staat er dan een karretje met handdoeken en strandmatjes en om 2 uur kun je de transfer weer terug nemen. Super service. Gelukkig ontvangen wij direct de kamersleutel en nemen toch nog even een uurtje rust. Slapen in een vliegtuig blijft voor mij altijd lastig.

Voor de eerste dag heb ik tickets geboekt voor de Burj Khalifa. Met de metro gaan we naar station Dubai Mall, bij een automaat koop je voor 5 euro een dagkaart waarmee je onbeperkt gebruik van de metro kunt maken. In het eerste deel van de metro is het alleen toegankelijk voor vrouwen.

Het is zeker aan te raden om van te voren tickets voor de Burj Khalifa te regelen, anders bestaat er een grote kans dat je niet direct naar boven kan. Eenmaal door de beveiliging ga je met een super snelle lift naar de 124ste verdieping waar je vanaf het observatiedek een waanzinnig 360 graden uitzicht over de stad en de woestijn hebt. Na ons bezoek nemen we een kijkje in de Dubai Mall, hier bevind zich een prachtig aquarium. Na even iets te hebben gegeten nemen we de metro terug naar het hotel om uit te rusten en alle indrukken van de eerste dag te laten bezinken.

Dag 2 nemen we de hotel transfer naar het strand waar we even genieten van het heerlijke zonnetje. Vervolgens lopen we langs het strand richting het enige 7 sterren hotel ter wereld het Burj Al Arab hotel. Wij lopen verder en nemen nog een kijkje bij Madinat Jumeirah. Dit is een luxe Souk in Arabische stijl gebouwd, je vind hier buiten ook diverse terrasjes en het is mogelijk met een Abra een rondvaart door de kanalen te maken. Wij nemen nog even een taxi naar The Mall of Emirates, een luxe winkelcentrum waar het ook mogelijk om Ski Dubai te bezoeken. In de middag worden wij om 3 uur opgehaald bij het hotel voor een woestijnsafari, met nog 4 andere passagiers rijden we in ongeveer 45 minuten naar de eerste stop. Hier kun je zelf op een Quad een rit door het zand maken, of je kiest voor een ritje op een kameel. Vervolgens rij je met de 4x4 in kolonne door de rode zandduinen, echt een hele belevenis. Er vind nog een stop plaats om foto`s te maken en de zonsondergang te bewonderen. Daarna rijden we verder en komen bij een woestijnkamp waar we een BBQ krijgen geserveerd en waar diverse optredens plaats vinden. Wij vonden het een geslaagde trip!

Dag 3 we wandelen in een kwartiertje naar de Dubai Creek waar we voor 25 cent met een Abra naar Deira aan de overkant varen. Hier bevinden zich de Old de Spice en de Gold souk,. Het is leuk om even door heen te wandelen maar het is wel een hele andere wereld, dan aan de andere kant van de rivier. We nemen weer een Abra terug en besluiten de metro te pakken richting The Palm met het Atlantis Hotel. Het hotel kun je met de Monorail bereiken, hiervoor dien je apart te betalen dit gaat niet met de metro dagkaart. Het is leuk om hier even rond te lopen en natuurlijk kun je hier ook een bezoek brengen aan het waterpark. Wij sluiten de avond af met een heerlijke maaltijd bij de Cheesecake Factory in the Dubai Mall en we bewonderen de fonteinen show met het toepasselijke nummer “Time to say goodbye” van Andrea Bocelli. Dag 4 is de dag van de terugreis we vliegen om half 4 terug dus we besluiten even heerlijk in de zon op het dakterras te gaan liggen. Dubai is een verrassende stad die nog steeds in ontwikkeling is. Vooral in het voorjaar en in het najaar is het hier heerlijk vertoeven. Heb je ook interesse in een vakantie naar Dubai, neem dan contact met mij op. Ingrid.verhoeven@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven