Winter top 10 bestemmingen

 

Het winterseizoen - een tijd waarin je niet kunt wachten om je vakantie te beginnen na een lang jaar achter de rug te hebben... Of je nu van plan bent om je verlof volledig te gebruiken voor een lange tropische vakantie of dat je gewoon een week je sneakers wilt uitdoen om je voeten in het zand te laten rusten – jouw persoonlijke Travel Counsellor regelt dit voor je.

Het moeilijkste is om jezelf de vraag te stellen: "Waar zal ik naar toe reizen?"

Gelukkig zijn er meerdere opties om uit te kiezen. Hieronder vind je een aantal tips voor je welverdiende vakantie.

Canarische Eilanden: Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura & Gran Canaria

Eilanden in de Atlantische Oceaan die veel te bieden hebben, van het strand tot het stadsleven - op slechts circa 6 uur vliegen kan je ter land en ter zee verschillende ervaringen opdoen.

Bezoek en ontdek het Teide Nationaal Park Unesco Werelderfgoed op Tenerife op de voor jou meest passende manier. Je kunt van een diner en prosecco genieten bij de berg El Teide of bezoek overdag het nationale park met een lokale gids. De Canarische Eilanden hebben hun eigen unieke verschillen, maar een ding hebben ze gemeen: de zee.

Breng de dag door in de frisse lucht op een boot of een catamaran en kijk uit naar dolfijnen en schildpadden! De levensstijl van de eilanden is aanstekelijk en wie er een bezoekt, moet ze misschien wel allemaal bezoeken.

Kaapverdië: Sal & Boavista

Als je jouw stress aan de kant wilt gooien en je tenen in het witte zand wilt begraven: Kaapverdië en zijn culturele slogan "Geen stress" zullen je overrompelen. Maak kennis met het leven van de plaatselijke bevolking en de kleurrijke geschiedenis van het eiland tijdens een wandeling door de hoofdsteden Santa Maria of Sal Rei. Neem deel aan een avondevenement en geniet van de seizoensgebonden lekkernijen zoals kreeft en verse vis van de dag. Bij het luisteren naar de klanken van de trommels van de lokale muzikanten zal jouw vakantie echt magisch aanvoelen.

Egypte: Hurghada & Marsa Alam

Egypte zit vol met avonturen die je mee kunnen nemen op een reis door de eeuwen heen. Ga mee met de historische tour en bezoek de belangrijke archeologische tempels als Karnak & Hatsepshut en ontdek de oude Egyptische religie. Duiken en snorkelen zijn ook zeer populaire activiteiten, maar als je gewoon wilt ontspannen en genieten, ga dan mee met de boottocht rond Hurghada. Vaar naar het Mahmya eiland en geniet van de rust terwijl je naar de adembenemende zonsondergang kijkt. Egypte is historisch gezien een interessante bestemming om te bezoeken.

Curaçao

Op zoek naar de perfecte vakantie in het paradijs? Zeg maar niets meer! Het Caribische eiland Curaçao is een paradijs met een langere vliegtijd, maar elk uur meer dan waard. Na ongeveer 10,5 uur vliegen kan je met een catamaran over de heldere turquoise zee varen en de prachtige zonsondergangen ontdekken. Laat je verrassen door de blauwe lagunes, beleef de zandduin-jeep avonturen en ontdek de mooiste panorama's en buitengewone bezienswaardigheden.

Mexico

Last but not least de dromerige ontsnapping naar de smeltkroes van cultuur en keuken. Mexico is een paradijs voor reizigers met zijn "Must See" attracties. Chichén Itzá en andere ervaringen kunnen tot de perfecte rondreis worden gecombineerd. Dit kan bijvoorbeeld samen met een lokale gids, maar Mexico leent zich ook zeker om op eigen houtje te ontdekken. Neem deel aan de ultieme sightseeing tours door Mexico en ga op dagtrip naar het autovrije eiland met ongerepte witte stranden Holbox. Het is een paradijs voor strandgangers en het land zal je niet met lege handen achterlaten, maar met een hoop mooie herinneringen.

Belevingen en reizen op maat zijn wat vakanties speciaal maakt. Neem contact op met jouw persoonlijke Travel Counsellor voor informatie over de bestemmingen en ervaringen.

De meest memorabele momenten zijn degene die je kunt beleven.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.