ARUBA

Jacqueline Gruters on 09 October 2011

Deel dit:

Aangezien ik 2 jaar geleden naar Curacao ben geweest werd het hoogtijd om ook Aruba te ontdekken. 9 oktober 2011 vertrokken we met 14 Travelcounsellors naar dit mooie, zonnige eiland.

Alleen de slogan zegt het al "One happy Island", dit zie je ook overal op het eiland terug. Aangekomen op de luchthaven na een zeer goede vlucht met Martinair (een van de laatste) gingen we met de bus naar Hotel Bucuti Beach alwaar we heerlijke hors d'euvres kregen. Aangezien het al laat was, zijn we naar ons 1e hotel gegaan Divi Phoenix resort, hier kregen we een 4-kamer suite en dit was dan ook top !

De volgende morgen hebben we ontbeten bij het Marriott Hotel gevolgd door de Aruba eiland tour. Onze gids, Johan welke al 13 jaar op Aruba woont kon ons erg veel vertellen over Aruba. Zo hebben we de California Light House gezien, de Baby Natural Bridge en de spectaculaire Casibari Rock. S'middags hebben we een aantal Hotels bekeken welke bij de Divi keten horen (Divi All Inclusive, Divi Tamarijn en Divi Village) en ook het Manchebo Hotel, hier hebben we gebruik gemaakt van de lunch.

S'avonds hebben we gegeten bij Restaurant Papiamento, dit top restaurant heeft een geweldige kaart en ook de ambiance is top, dit is dan ook een echte aanrader! http://www.papiamentorestaurant.com/Welcome.html Moe en voldaan zijn we naar ons hotel teruggegaan.

Op dinsdag was s'middags het snorkelen ingepland maar door de heftige regen en onweer is dit verschoven naar woensdag. Wat me opvalt ook hier op Aruba is dat het maar eventjes regende en daarna schijnt de zon weer. Daarna zijn we naar Tierra del Sol Condominiums & Spa gegaan waar we met golfkarretjes over het park zijn gegaan, mooie appartementen en huizen met privé villas'.

We hebben nog het Radisson Hotel en het Hyatt bezocht en zijn toen naar ons 2e hotel Renaissance in Oranjestad gegaan. Dit Hotel ligt midden in de stad met een infinity pool en een privé eiland welke je op 8 minuten kunt bereiken met de gratis shuttle speedboot welke onder het Hotel in de Mall aanlegt. Gelukkig konden we nu wel met de boot mee en hebben kunnen snorkelen. Het Duitse Schip Atilla lag hier en met het snorkelen hadden we een zeer goed beeld hiervan. Ook waren er prachtige vissen te zien.

We hebben nog even heerlijk geshopt in Oranjestad. S'avonds hebben we op het strand bij The Amsterdam Manor gedineerd in een mooie setting. Passion restaurant on the beach is dan ook een echte aanrader. De volgende morgen hebben we Hotel at the Mill & Spa resort bezocht en hebben als afsluiter van deze fantastische studiereis gegeten bij de "Zeerover" http://www.bridgeandtunnelclub.com/bigmap/outoftown/aruba/savaneta/zeerover/index.htm De vissersboot kwam aan en de vis werd direct in orde gemaakt voor consumptie, heerlijke garnalen en overheerlijke vis!

S'middags samen met een collega nog genoten van een 50 minuten durende Zweedse massage.....wat een heerlijke reis was dit.

Voor alle informatie over Aruba kunt u contact met me opnemen.

Deel dit:

Terug Naar Boven