Costa Del Sol

Jacqueline Gruters on 21 November 2008

Deel dit:

Na maanden voorbereiding was het dan zover, onze jaarlijkse Travelcounsellors conferentie vond plaats in “Marbella”. Op 21 november vloog ik al in de vroege ochtend richting “Malaga”. Nooit gedacht en durven hopen dat na 2,5 uur vliegen je in een compleet andere wereld bent…. In Nederland was het nat en koud en aan de Costa Del Sol was het heeeeerlijk.

Op de luchthaven van Malaga aangekomen namen we de sleutels van onze huurauto in ontvangst, aangezien ik zelf nog nooit op vakantie heb gereden vond ik het toch wel spannend. Wat me opviel was dat alles zo goed is geregeld en ik kan het echt aanbevelen om een auto te huren, de wegen zijn goed en alles wordt goed aangegeven.

De 1e grote toeristenplaats “Torremolinos” heb ik aangedaan en ik heb een paar accommodaties van binnen bekeken. Voor een klant zocht ik naar een specifieke kamer geschikt voor rolstoelen en die heb ik gelukkig ook gevonden. Torremolinos heeft een zeer gezellig stadje waar je heerlijk kunt slenteren en winkelen, voor diegenen die heerlijk aan het strand willen liggen bied een lang en breed zandstrand de uitkomst. Ook voor mensen, die slecht ter been zijn is het heerlijk vertoeven….In het centrum is zelfs een lift waar u voor een klein bedrag gebruik van kunt maken.

Torremolinos loopt over in Carihuela en daarna in Benalmadena Costa. U kunt dit lopend via de gezellige boulevard doen of met de auto maar dan dient u rekening te houden met het feit dat aan het eind van Torremolinos de weg stopt….De boulevard is vanaf dat moment alleen nog lopend te bereiken. Na een prachtige kustweg te hebben gevolgd kwamen we aan in de grote plaats “Marbella”. Deze mooie plaats heeft een oud en nieuw centrum, een prachtige boulevard waar je heerlijk kunt wandelen, een drankje kunt nemen op een van de vele terrasjes en een hapje kan eten en niet te vergeten een fantastische haven heeft: “ Puerto Banus”.

De prachtige bergen (Sierra Nieve) in de omgeving maken het voor zowel natuurliefhebber als de sportieveling nog extra bijzonder: zelf heb ik genoten van het bergbeklimmen, mountainbiken, oriëntatietocht, en boogschieten. Vanuit “Marbella” is het mogelijk om via een mooie binnenroute de gezellige en interessante plaats “Ronda” te bezoeken. Deze trip duurt nog geen uur. In Ronda aangekomen waant u zich in een andere wereld, toen ik daar op een mooie zomerse dag aankwam dacht ik echt wat prachtig, de huisjes de knusheid.

Ik reed al bij binnenkomst direct over de grootste bezienswaardigheid namelijk de “ Puente Nuevo” (de Nieuwe Brug). Gezellige winkelstraten met restaurantjes en barretjes. Tip: ga heerlijk lunchen op het plein. In hartje “Ronda” staat de arena voor de stierengevechten de Plaza Toros genaamd. Dit is internationaal bekend en super om een keer te zien. Binnen bevinden zich de vele ruimtes alwaar de stieren moeten wachten, de arena met de zitplaatsen, en een museum. U krijgt een goed beeld van hoe en wat er gebeurd tijdens de stiergevechten.

De Costa Del Sol is geschikt voor iedereen die houdt van strand, gezellige en mooie boulevards, de vele bezienswaardigheden in de buurt zoals Ronda, Gibraltar, Sevilla etc. Ook voor korte trips is het zeer geschikt, kortom voor ieder wat wils.

Samen met u zoek ik naar de beste mogelijkheden om van uw vakantie een TOP vakantie te maken welke u niet meer zal vergeten….

Deel dit:

Terug Naar Boven