Dubai

Jacqueline Gruters on 11 May 2010

Deel dit:

Dubai here we come......deze uitspraak hebben we dikwijls geroepen en zo gezegd zo gedaan. 11 mei jl. vertrokken we vanuit Nederland met Emirates (uitstekende service, scherm met vele muziek en filmmogelijkheden voor je het weet ben je er), samen met nog 2 collega's uit Nederland klaar om de andere collega's uit vele andere landen te ontmoeten.

Na een vlucht van ruim 6 uur kwamen we rond middernacht aan op Dubai. Het viel me meteen op dat er vele sjeiks stonden en iedereen was erg vriendelijk, eenmaal buiten voelde de warmte als een deken over je heen.

De 1e nacht sliepen we in het Habtoor Grand Hotel, de kamers waren prachtig en van alle gemakken voorzien. Na een perfect ontbijt werden we opgehaald en naar Hotel Atlantis gebracht (met een groot Aqua park en de mogelijkheden om met Dolfijnen te zwemmen, een unieke ervaring). Hier ontmoetten we de rest van de groep en het programma kon beginnen.

Mijn eerste indruk was de grote imposante gebouwen maar alles was luxe. De straten waren schoon alleen zie je dat men overal bezig is met vele werkzaamheden, vele gebouwen welke nog in de steigers staan want ook hier is de crisis merkbaar.

De hotels zijn allemaal prachtig en bieden allemaal een zeer goede service. Ik heb al veel gezien maar ik kan begrijpen dat mensen hier terugkeren voor de perfectie.

Naast de hotelinspecties heb ik veel gedaan waaronder skiën in de Dubai indoor Ski. Het blijft vreemd om met een buitentemperatuur van ruim 30c te gaan skiën maar je hoeft niks mee te nemen alles is te huur voor een laag bedrag. De piste is van uitstekende kwaliteit en ook voor een de inwendige mens is er een heuse après-ski hut. Wil je niet skiën maar met banden naar beneden dan kan dit ook. De Dubai Ski ligt in 1 van de grote Dubai Malls namelijk de Emirates Mall. Hier zijn vele winkels, eet en drinkgelegenheden kortom shopmogelijkheden genoeg.

Daarnaast hebben we een aantal excursies gemaakt waaronder:

- Racen op de Dubai racebaan - De paardenrace baan van Dubai bezocht met het prachtige hotel - Jeepsafari in de Woestijn met daarna een gezellige avond (kameel rijden, buikdanseressen etc.) - Met de catamaran rond de Palm Jumeirah - Bezoek aan de grootste toren ter wereld, de Burj Khalifa met een fantastisch uitzicht op Dubai

Dubai is zeer geschikt voor mensen die naar bv. Azië willen gaan en zo een stop over maken van een paar dagen. Wil je graag naar een bestemming met goed weer, perfectie en service op hoog niveau dan is Dubai een aanrader. Buiten de hoogbouw en het feit dat er veel gebouwen nog in de steigers staan heeft Dubai mijn hart gestolen vooral omdat je echt verwend wordt.

Voor nog veel meer informatie omtrent Dubai, de hotels, excursies en andere mogelijkheden kunt u contact met me opnemen.

Deel dit:

Terug Naar Boven