Florida en de Bahamas

Jacqueline Gruters on 23 July 2009

Deel dit:

Afgelopen juli vertrok ik samen met mijn gezin naar Florida. Om zelf ook te ervaren hoe gemakkelijk en snel je kan vertrekken vanaf Dusseldorf, zijn we hiervandaan gevlogen met Air Berlin, een prettige ervaring! Eenmaal aangekomen in Miami hebben we onze auto opgehaald en reden naar Fort Lauderdale.

Na hier een paar dagen heerlijk te hebben vertoefd vertrokken we naar Cocoa Beach. Hier vandaan is het gemakkelijk om een bezoek te brengen aan het Kennedy Space Centrum. Dit was een prachtige ervaring, zo ruim opgezet en je kon zo dicht bij de lanceringsplek komen. Na wederom een paar heerlijke dagen reden we naar het oudste Europese plaatsje St. Augustine. Hier hebben we de alligatorfarm bezocht en zijn het Castillo de San Marcos binnen gegaan. Ook de gezellige oude straatjes met leuke winkeltjes en eetgelegenheden zijn een must om te zien.

Nu stond Orlando op het programma, na een rit van een paar uur hebben we eerst wat outlets bezocht, heerlijk inkopen is het daar. Vervolgens doorgereden naar ons hotel " Disney All Stars Movies". Ik had me nooit gerealiseerd dat Disney World zo immens groot is, qua oppervlakte bijna gemeente Utrecht. De vele hotels, de prachtige parken en Disney Village maken het geheel compleet!! Een absolute aanrader!

Een bezoek aan Sea World hoort hier zeker bij, vooral de Orka show heeft een diepe indruk op me gemaakt. Tussen de parken is er vervoer d.m.v. de Disneybussen. Na 6 dagen Disney World vertrokken we richting de Golf van Mexico met als eerste bestemming Clearwater Beach. De stranden zijn hier prachtig wit en erg breed, het was alsof ik in een andere wereld was.

Na Clearwater gingen we via Sanibel Island naar Fort Myers. Ook hier hebben we genoten van het mooie strand en zee en van de vriendelijkheid van de Amerikanen...Hier hebben we een tocht door de Everglades gemaakt en ook dat hoort ook echt bij uw bezoek aan Florida.

Voordat we terug naar Miami zouden gaan, hebben we eerst nog een paar dagen in Marco Island vertoefd. Dit is voor mij een bestemming om weer terug te keren. Aangekomen in Miami zijn we op ons Cruiseschip "The Majesty of the Seas" gestapt en heb ik eerst met een mond vol tanden gestaan, dit was zo overweldigend, zo mooi. Ik was er stil van.

De eerste bestemming was de Bahamas. Na een boottocht naar de Blue Lagoon alwaar ik met dolfijnen heb gezwommen hebben we daarna de stad Nassau bezocht, kleurrijke huizen en de caribische sfeer maken het plaatje compleet. De 2e dag gingen we naar Cocoa Cay, een fantastisch eiland van Royal Caribbean Cruiseline, het was een plaatje. De laatste dag hebben we Key West bezocht, een gezellige, kleurrijke plaats met een wederom caribische sfeer weer zo anders dan het vasteland van Florida. De laatste dagen hebben we Miami aangedaan, een absolute tegenpool van alles wat ik had gezien, veel hoogbouw, mooie stranden, perfect om uit te gaan, lekker eten en mensen kijken maken deze stad tot een succes.

Florida en de Bahamas was voor mij een fantastische ervaring, het is een perfecte bestemming om met een auto te verkennen. De combinatie van attractieparken, bezienswaardigheden bekijken en de aanwezigheid van mooie stranden maken Florida de perfecte vakantiemix.

Heeft u plannen of wilt u deze mooie staat van Amerika bewonderen, bel me voor meer informatie. Ook heb ik een prachtige DVD waarmee u meteen in andere sferen bent. Samen met u kan ik een prachtige op maat gemaakt reis samenstellen.

It is an American Dream!!

Deel dit:

Terug Naar Boven