Skiën in Tsjechië

Jacqueline Gruters on 27 December 2008

Deel dit:

27/12/008 ben ik samen met mijn gezin en vrienden vertrokken naar Tsjechië, Skigebied Lipno Kramolin. Aangezien de reacties en opmerkingen over skiën in Tsjechië over het algemeen zeer wisselend zijn, vertrok ik daarom ook zonder een echt verwachtingspatroon.

De route door Duitsland en dan het laatste stuk door Oostenrijk was prachtig! Aangekomen in ons huis, welke zeer luxe was en prachtig gelegen met ook nog eens mooi uitzicht op de piste, zijn we alles maar vast gaan verkennen en natuurlijk een en ander regelen voor de volgende dag. Wat me direct opviel was dat alles tot in de puntjes goed verzorgd was; Nieuwe skiliften met nieuw pasjessysteem, volop skiles met ook Nederlandse skileraren!, aparte ruimte voor kinderen, snowboarders, en goed skimateriaal welke te kust en te keur werden aangeboden.

HET 5 STERREN TOP SKIGEBIED IN TSJECHIE: - 3 nieuwe 4-persoons stoeltjesliften, 3 lopende banden en 2 kinderliftjes - 7,5 km aan pistes, de totale lengte van alle pistes worden voorzien van SNEEUWKANONNEN - 6 afdalingen (blauw, rood, 930 - 1300 m), aantrekkelijk snowboardpark (big air, hoeken en rails) - Avond skiën met apres ski en langlaufmogelijkheden (40km)

Naast bovenstaande mogelijkheden was er ook een rodelbaan en kon er volop worden geschaatst, kortom het winterse sfeerplaatje was compleet. Een zeer groot voordeel is de aanwezigheid van sneeuwkanonnen, dit maakt het nagenoeg sneeuwzeker. De prijzen liggen in Tsjechië erg laag, zowel met apresskiën als het eten in de restaurants. Qua eten is het geen culinair hoogstandje maar een lekker stuk vlees met patat doet het al snel goed. De 2 supermarkten in de plaats zelf hebben wel het een en ander maar het is niet zo uitgebreid als bij ons.

Het is een fantastisch skigebied voor de beginnende skiër en kinderen. De gevordene skiër raad ik het niet aan omdat je hier geen tochten kan maken zoals bv. in Oostenrijk of Frankrijk. Zelf heb ik diverse keren geskied in Frankrijk: Val Thorens, Les Menuiers, Tignes, Val D'Isere en Les Deux Alpes en in Oostenrijk en in Duitsland. Qua skigebied is Tsjechië niet te vergelijken met veel andere landen maar ons doel het leren van het skiën van de kinderen is absoluut geslaagd!

Het fantastische skigebied LIPNO KRAMOLIN kan ik dan ook van harte aanbevelen aan de beginnende skiër, de prijs is zeer aantrekkelijk, sneeuwzeker en de aanwezigheid van Nederlandse skileraren....

Kortom een bestemming voor U!

Deel dit:

Terug Naar Boven