Verassend Puglia...

Jacqueline Gruters on 01 April 2018

Deel dit:

Puglia: Een prachtige nog vrij onbekende bestemming in Italië.

Puglia een verassing op slechts 2,5 uur vliegen, verborgen stranden afgewisseld met schilderachtige plaatsjes geschikt voor stellen en gezinnen. De vele romantische plaatsen lenen zich om bezocht te worden en om te genieten van de goede Italiaanse gastronomie, dit alles uiteraard onder het genot van een heerlijk glas wijn. Geniet van elkaar, de zee, stranden en de vriendelijkheid van de inwoners van Puglia. Dit allemaal in de hak van de laars.

Na aankomst op de luchthaven werden we verwelkomd door onze chauffeur en reden naar Alberobello (hoofdstad van de Trulli) en wat me vooral opvalt zijn de vele trullies, witgekalkte huisjes met kegelvormige daken die verspreid over het landschap staan en waarvan het centrum mee volgebouwd is. Hier hebben we gelopen met een gids en veel gezien van het historische centrum. Na een heerlijke lunch in het Il Terminal reden we door naar ons hotel in Conversano maar eerst nog even het Castellana Grotte bezocht.

Na het ontbijt kregen we kookles bij een “Italiaanse Mama”. Leuk om mee te maken hoe we de pasta zelf konden maken. Het recept hebben we uitgewerkt tot een heerlijk eindproduct en vervolgens hebben we dit met elkaar opgegeten, uiteraard met heerlijke wijn welke natuurlijk niet mocht ontbreken. Na deze mooie ervaring zijn we vertrokken naar Locorotondo waar we het in historische centrum hebben gelopen. Daarna hebben we nog een prachtig nieuw nog te openen hotel bezocht. S ’avonds zijn we naar Conversano gegaan en hebben hier heerlijk rondgelopen. Wat een leuke plaats is dit met zoveel restaurantjes en terrasjes. Deze fantastische dag hebben we afgesloten in een cocktailbar en natuurlijk mocht de mojito niet ontbreken.

De volgende ochtend begon al goed, het bezoek aan een wijn proeverij (Coppi) stond op het programma. Na de rondleiding mochten we gaan proeven. Drie verschillende wijnen i.c.m. diverse kaasjes en worst. Een bodem hadden we gelegd en konden weer door. Nu naar Ostuni waar we een hotel hebben bezocht en ook hebben geluncht. Ostuni, het witte stadje ook wel genoemd ligt op een heuvel. Hier hebben we te voet het gezellige, mooie, historische stadje bezocht om vervolgens naar ons laatste hotel te rijden in Fasano.

Onze laatste dag is helaas aangebroken. In Polignano hebben we genoten van het historische centrum ook een Italiaans ijsje mocht niet ontbreken. In de omgeving hebben we nog een paar hotels bezocht en onze lunch genoten aan het strand. Hier wilde ik niet meer weg, wat was dit fantastisch! Het eten maar ook de ambiance maakte dit hele plaatje compleet. In de middag zijn we naar Bari (hoofdstad) gereden en hebben hier ook veel gezien zoals de haven, historische centrum met zijn smalle straatjes en het mooie Svevo Kasteel.

Wil jij naar het mooie Puglia? Laat het me weten en ik zorg ervoor dat het je aan niks ontbreekt.

Deel dit:

Terug Naar Boven