Waanzinnig Oman

Jacqueline Gruters on 29 May 2013

Deel dit:

Waanzinnig Oman

Afgelopen 29 mei vertrok ik samen met een grote groep collega’s naar het voor mij onbekende Oman. Aangekomen op Muscat Airport vertrokken we richting ons eerste Hotel, Het Shangri-La’s Barr Al Jissah. Het was al laat en dronken voor het slapen nog een drankje in de gezellige bar.

De volgende ochtend was het vroeg opstaan, na een zeer goed en uitgebreid ontbijt vertrokken we met de bus richting de Grand Mosque. Hier kreeg ik een rondleiding. Tip: de dames dienen bedekt te zijn van handen tot en met de enkels. Daarna nog een leuke city tour, bezoek aan het Al Alam Palace, Paleis van de Sultan en als laatste mocht ik zelf rondlopen door de Muttrah Souq. Hier vind je allerlei winkeltjes met souvenirs, kruiden, sjaals en nog veel meer. De temperatuur was inmiddels flink opgelopen en dronken op het terras bij de haven een heerlijk verkoelend drankje. Ook wat het reisseizoen betreft een tip om vooral in onze winter te reizen, de temperaturen liggen dan rond de 24/25 graden en in onze zomer dik boven de 40 graden.

Na de lunch vertrok ik naar ons hotel waar we 2 uurtjes de tijd hadden om van het prachtige zwembad te genieten van ons Shangri La Hotel. Voor het diner heb ik nog een paar hotels bezocht welke bij de Shangri La keten horen, stuk voor stuk prachtige hotels met ieder een eigen karakter.

De volgende ochtend stond in het teken van de geitenmarkt, het Nizwa Fort en de gezellige Nizwa Souq. Na de lunch reden we met jeeps naar de woestijn waar ik zou overnachten in het Woestijnkamp 1000 nights camp. De rit er al heen was verbluffend, de woestijn blijft me aantrekken. Ook een bezoek aan de bedoeïenen hoort erbij. Na de incheck reden we de duinen in om van de zonsondergang te genieten, een prachtig moment. Na het dune bashen te hebben meegemaakt, met een 4wd door de duinen van de Wahiba Sands racen vertrok ik richting het Rass Al Jinz Turtle Reserve. Onderweg heb ik nog even gezwommen bij het Wadi Bani Khalid wat heerlijk was en wat een prachtige omgeving.

Aangekomen in het Rass Al Jinz Turtle Reserve, gegeten en rond 21.00 uur s’avonds heb ik het proces gezien van de Greenturtle, van het leggen van de eieren, het bedekken hiervan en daarna de teruggang naar de zee. Dit vond ik erg aangrijpend om te zien en dit was zeer indrukwekkend.

De volgende ochtend reden we langs de kust en deden hier het Wadi Tiwi en Wadi Ash Shab aan, hier met een bootje over en een stukje lopen om te genieten van deze prachtige omgeving. In de middag had ik nog even tijd om te genieten van het heerlijke eten en zwembaden van het Al Bustan Palace Ritz Carlton. S’avonds voor vertrek een mooi afsluitend diner in het Chedi Muscat, wat was dit geweldig!

Wil je ook eens iets anders denk dan eens aan Oman, zeer vriendelijke mensen en zeer gastvrij.

Ook bij mij te boeken…..

Deel dit:

Terug Naar Boven