Zuid Afrika De Oostkaap en Kaapstad

Jacqueline Gruters on 15 March 2013

Deel dit:

Na een goede vlucht met KLM kwamen we 11 uur later aan in Kaapstad. Als wij wintertijd hebben is het in Zuid-Afrika één uur later dan bij ons.

We hebben kennis gemaakt met onze gids en zijn toen naar ons hotel, Grand Daddy gereden. Na een heerlijk ontbijt vanmorgen vertrokken we naar de Woodstock Gallery, vervolgens naar The Old Biscuit Mill, super gezellige plek om spulletjes te kopen maar ook om heerlijk te eten en te drinken. Daarna hadden we vrije tijd en hebben de Hop on Hop off bus genomen en een tour van 2 uur gedaan. Toen we richting De Tafelberg reden zag ik aan de rechterkant Lions Head en links de Tafelberg maar wat een mooi plaatje is dit en vanaf hier een fantastisch uitzicht op Kaapstad!

Na een klein stukje rijden komen we aan in Camps Bay, een prachtig plaatsje met mooie huizen en appartementen en veel gezelligheid en niet te vergeten het mooie strand.

De volgende ochtend vliegen we naar Port Elisabeth en gaan we naar de Kariega Game Reserve. Na een rit van 2 uur kwamen we aan in Kariega, een super gebied en geheel malariavrij. Na een heerlijke lunch met echte Afrikaanse Boboti, salade en een heerlijk dessert trokken we in kleine trucks de natuur in. Na driekwartier rijden en helaas nog niks gezien stonden we oog in oog met een kudde olifanten! De leeuwen lagen op een kleine afstand, verbluffend!

De volgende ochtend vroeg uit de veren om te genieten van de ochtend game drive. De rit duurde 3 uur en wat hebben we veel gezien, zebra's, giraffen, neushoorns, impala, dwergbok, nijlpaard, vele vogelsoorten en een prachtige natuur. Het blijft waanzinnig en verveelt nooit! Daarna paardgereden op het strand, wat waanzinnig was dit, een meisjesdroom kwam uit.

De volgende dag reden we naar Arena Resort. Hier hebben we gequad en reden langs een aantal dieren waaronder, giraffen, antilopen en diverse boksoorten. Daarna hebben we even gekanood. In de middag kwamen we aan in de mooie Crawford's Beach Lodge met prachtig uitzicht op zee en het mooie brede strand. De ster van de Wild Coast zo wordt het hier genoemd.

Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting het strand alwaar we een strandwandeling gingen maken. De stranden hier zijn fantastisch, heel rustig kortom de ideale plek om te relaxen. Vanuit Buccaneers rijden we naar het vertrekpunt waar onze mountainbike tour begon. Deze tocht duurde een half uur en was best heftig vooral de laatste helling en alle grote stenen onderweg. Het einde was in zicht en dit was bij de Emerald brewery, bier brouwerij.

Na een rit van driekwartier kwamen we aan bij het weeshuis van Mama Tofu. Wat een indrukwekkende vrouw en wat een geschiedenis draagt ze met zich mee. Zoveel liefde geeft deze vrouw aan een grote gemeenschap, clan. We werden door de kinderen verwelkomd, door zang en dans. Mijn moederhart smolt! Na deze overweldigende maar oooh zo'n mooie middag reden we naar ons hotel, Morgan Bay in de plaats Morgan Bay.

Na te zijn uitgecheckt zijn we richting luchthaven East London gereden voor onze vlucht naar Kaapstad. Hier sliepen we in het Protea Victoria hotel en dit is qua ligging vlakbij The Waterfront een absolute aanrader!

S'avonds gingen we naar Cubana, een zeer gezellige tent om te eten, wat te drinken en zelfs te dansen. De laatste dag is aangebroken, Na wederom een heerlijk ontbijt reden we richting Spier, de wijnproeverij. Hier hebben we na een korte introductie op de segway, ervaren hoe het voelt om hier mee door de wijnlanden te rijden. Na Spier reden we naar het prachtige wijngebied van Vergelegen. S'avonds reden we naar de grote shopping mall van the Waterfront. En na heerlijk te hebben gegeten reden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam. Het was een fantastische reis, Zuid Afrika heb ik in mijn hart gesloten en U?

Deel dit:

Terug Naar Boven