De Koningsroute van Portugal

15-daagse autorondreis vanaf €599 p.p.

Vanaf

€599

Neem contact op met Jean - Paul op 06-15905110 of per e-mail en geef het volgende aanbiedingsnummer door: NWLT7DEC1 voor verdere informatie of om te reserveren.

Vertrekdatum: 30/03/2019

Tijdens deze complete autorondreis maak je uitgebreid kennis met Portugal. Vanuit de Algarve reis je eerst noordwaarts langs hoogtepunten als Evora, het Douro-gebied en Lamego. De steden Braga en Guimarães verdienen natuurlijk ook een dag. Vervolgens vertrek je vanaf Braga weer zuidelijk langs steden als Porto, Óbidos en Lissabon.

Hoogtepunten:
• Évora
• Douro wijngebied
• Braga
• Guimarães
• Porto
• Fátima
• Lissabon
• Algarve

Programma:
Dag 1: Silves of Lagoa
De rondreis start in Silves of Lagoa. Je reist met jouw eigen auto naar het eerste hotel. Na aankomst in Silves of Lagoa heb je de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 2:Silves of Lagoa - Évora, ca. 220 km
Ëvora
De rondreis start in Noordelijke richting door de provincie Alentejo naar Évora. Deze stad heeft een wirwar van straatjes en staat bekend om een duister verleden van ketter-vervolging. Évora is door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen.

Dag 3: Évora - Castelo de Vide, ca. 125 km
Evora
Je vervolgt de reis verder noordwaarts en eindigt de rit in het bergachtige gebied bij Marvão vlakbij de Portugees/Spaanse grens. Je overnacht in Castelo de Vide, vroeger een belangrijke vesting, thans een gezapig stadje met eindeloos heerlijke charme.

Dag 4: Castelo de Vide - Guarda, ca. 200 km
Guarda
Een mooie route vandaag. De rivier de Tejo steek je over richting de hoogst gelegen stad van Portugal (ca. 1060 m): Guarda. Hier heb je een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. De smalle straatjes van de Joodse wijk zijn heerlijk om doorheen te slenteren.

Dag 5: Guarda - Vila Real, ca. 145 km
Verlaat de bergen en ga richting het dal van de Douro-rivier, een beroemd wijngebied. In Vila Real overnacht je. Misschien is er vandaag nog tijd voor een bezoek aan Lamego (ca. 35 km), waar een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel staan.

Dag 6: Vila Real- Braga/Bom Jesus do Monte, ca. 105 km
Braga - Bom Jesus
Rijd naar de historische steden Braga en Guimarães. Een stop bij het Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rosé) is zeker de moeite waard. Je overnacht in Braga, in de Romeinse tijd Bracara Augusta geheten en een belangrijke plaats op de verbindigsweg tussen het Iberisch schiereiland en Rome, of je overnacht in Bom Jesus do Monte.

Dag 7: Braga/Guimarães
Guimaraes
Vannacht slaap je in hetzelfde hotel, waardoor je uitgebreid de tijd hebt om de steden Guimarães en Braga te ontdekken. Bij Braga vind je het bedevaartsoord Bom Jesus. Op ca. 50 km ligt het Nationaal Park Peneda-Gerês, een mooi gebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes.

Dag 8: Braga - Porto, ca. 55 km
Porto
Een mooie route langs de Costa Verde ('Groene Kust') leidt naar de heerlijke stad Porto, waar je 2 nachten verblijft.

Dag 9: Porto
Porto
Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoek onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kun je een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heb je een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 10: Porto - Óbidos, ca. 250 km
Coimbra
Je rijdt verder zuidwaarts richting Óbidos. Onderweg genoeg keuze voor mooie stops zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met één van de mooiste kloosters van Portugal.

Dag 11: Óbidos - Lissabon, ca. 90/130 km
Palacio Nacional de Sintra
Op naar de wereldstad Lissabon! Wellicht wil je eerst nog één van de sprookjespaleizen van Sintra bezoeken, een schitterend stukje cultuur te midden van het prachtige Sintra gebergte, om vervolgens door te rijden naar Lissabon.

Dag 12: Lissabon
Lissabon
De hoofdstad van Portugal met een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel, smalle steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. Maak kennis met het bijzondere en beroemde licht van Lissabon, veroorzaakt door haar ligging. Filmmakers en fotografen roemen dit licht en het maakt deze contrastrijke stad nog meer bijzonder. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.

Dag 13: Lissabon-Lagos, ca. 300 km
Verborgen strand
Via de kustroute rijd je naar de Algarve, naar Lagos. Lagos is een fijne badplaats met historische kern en mooie stranden. Heerlijk om aan het strand de indrukken van de afgelopen weken nogmaals de revue te laten passeren.

Dag 14: Lagos of Sagres
Sagres
Nog een heerlijke dag aan de Algarve. Je kunt natuurlijk naar het strand gaan, maar een bezoek aan Sagres, het meest zuidwestelijke stukje van Europa is ook zeker de moeite waard!

Dag 15: Einde rondreis
De autorondreis eindigt na het ontbijt. Je reist met jouw auto naar je volgende reisdoel.

Wat is inbegrepen

• 14 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt • Reisbeschrijving, ANWB wegenkaart en ANWB Wereldgids Portugal | Niet inbegrepen: • Vlucht naar Faro v.v. • Huurauto • Parkeer-, tol- en entreegelden • Eventuele toeristenbelasting • Overige maaltijden


15-daagse autorondreis vanaf €599 p.p.


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven