Rondreis langs de Amalfikust

8-daagse rondreis vanaf €328 p.p.

Vanaf

€328

Neem contact op met Jean - Paul op 06-15905110 of per e-mail en geef het volgende aanbiedingsnummer door: NWLT7DEC3 voor verdere informatie of om te reserveren.

Vertrekdatum: 13/04/2019

De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste kusten van Europa, en terecht. Schitterende panoramische uitzichten en pastelkleurige dorpjes maken van deze kust met recht een geliefde vakantiebestemming. Tijdens deze reis verblijf je de eerste 4 nachten op het Sorrentijnse schiereiland, gelegen aan de Golf van Napels. Je ziet de vulkaan de Vesuvius al van verre liggen. Als uitvalsbasis kozen we voor Vico Equense, halverwege Pompeï en Sorrento. Voor de deur van het hotel vertrekken er boten naar Napels, Sorrento en Capri. Zo wordt een uitstapje naar één van deze plaatsen wel heel aantrekkelijk! Vervolgens gaat de reis verder naar de Amalfikust. Je verblijft 3 nachten in Minori, een typisch Zuid-Italiaanse kustplaats met schilderachtige gelegen huisjes. Het stadje ligt op romantische wijze ingeklemd tussen de bergen en de zee.

Vanwege het drukke verkeer en de beperkte parkeergelegenheid in deze streek, is deze reis speciaal samengesteld o.b.v. openbaar vervoer. Indien je de reis toch liever met je eigen auto wilt boeken, houd dan rekening met de drukte en kosten voor parkeren.

Hoogtepunten
• Sorrento
• Pompeï
• Capri
• Amalfi
• Vietri sul Mare
• Positano

Programma:
Dag 1: Nederland (Utrecht) – Vico Equense, ca. 1830 km
Rome Archeologisch park
De rondreis start in Vico Equense, de eerste 4 nachten verblijf je bij Hotel Le Axidie (of een gelijkwaardig hotel). Indien je met je eigen auto reist, kun je gratis parkeren bij Hotel Le Axidie.

Dag 2: Sorrento, ca. 10 km
Golf van Napels en Sorrento
Wij raden u aan om vandaag Sorrento te bezoeken.
Sorrento is één van de gezelligste plaatsen aan de Golf van Napels met vele terrasjes en winkels en een magnifiek uitzicht over de Golf van Napels.
Met de gratis hotelshuttle ga je naar het station van de Circumvesuviana-trein, deze gaat direct naar Sorrento (niet inbegrepen, ca. € 3 p.p., ter plaatse te voldoen).

Dag 3: Pompeï, ca. 18 km
Pompei
Een bezoek aan Pompeï mag niet ontbreken: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest. Je waant je hier ver terug in de geschiedenis.
Neem weer de gratis hotelshuttle naar het station van de Circumvesuviana-trein, deze trein stopt in Pompeï (niet inbegrepen, ca. € 3 p.p., ter plaatse te voldoen).

Dag 4: Capri
Capri
Breng ook zeker een bezoek aan het eiland Capri!
De belangrijkste bezienswaardigheden van dit eiland zijn de Villa San Michele en de grotten, waarvan de ‘Grotta Azzurra’ de meest bekende is.
Voor het hotel vertrekt de boot naar Capri, vraag de receptie naar de vertrektijden. Ticket ca. € 40 p.p. (niet inbegrepen, ter plaatse te voldoen).

Dag 5: Vico Equense - Amalfi - Minori, ca. 45 km
Amalfikust
Vandaag maak je de oversteek van het Sorrentijnse schiereiland naar de Amalfikust.
De gratis hotelshuttle brengt je weer naar de Circumvesuviana-halte, neem de trein tot Sorrento (niet inbegrepen, ca. € 3 p.p., ter plaatse te voldoen).
Vervolgens neem je de boot van Sorrento naar Amalfi (ca. € 20 p.p., reistijd 1 uur, niet inbegrepen, ter plaatse te voldoen).
Na een bezoek aan het pittoreske centrum van Amalfi, ga je met de bus naar Minori (niet inbegrepen, ca. € 2 p.p., ter plaatse te voldoen).
In Hotel Villa Romana verwacht u voor de komende 3 nachten. De bushalte ligt op slechts 100 m van het hotel. Let op: indien je met je eigen auto reist, kun je voor ca. € 20 per nacht parkeren bij Hotel Villa Romana.

Dag 6: Vietri sul Mare, ca. 20 km
Vietri sul Mare is zeker de moeite waard. Het staat vooral bekend om het vele keramiek wat te vinden is langs de hele kust.
Neem de Sita bus op ca. 100 m van het hotel naar Vietri sul Mare (niet inbegrepen, ca. € 4 p.p., duur ca. 45 min, ter plaatse te voldoen).

Dag 7: Positano, ca. 23 km
Citroenen
Breng een bezoek aan Positano. De oude, roze huizen en de smalle steegjes in dit pittoreske stadje laten je volledig wegdromen. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje ‘limoncello’, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen.
Je kunt per bus of per ferry naar Positano gaan. De ferry duurt ca. 50 min en kost ca. € 13 p.p. De Sita bus duurt ca. 45 min (met een overstap in Amalfi) en kost ca. € 4 p.p. Beide niet inbegrepen en ter plaatse te voldoen).

Dag 8: Minori – Nederland (Utrecht), ca. 1876 km
De vakantie zit erop! Op eigen gelegenheid reis je weer naar huis.

Wat is inbegrepen

• 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt • Uitgebreide reisbeschrijving • ANWB reisgids Napels & Amalfikust en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt) | Niet inbegrepen: • Vervoer naar Italië v.v • Parkeer-, tol- en entreegelden • Eventuele toeristenbelasting • Eventuele autohuur • Eventuele parkeerkosten indien u met huurauto of eigen auto reist • Tickets voor bus, boot en trein


8-daagse rondreis vanaf €328 p.p.


Voorwaarden

Deze aanbiedingen worden aan u gepresenteerd door reisonderneming Travel Counsellors Nederland BV. Bij boeking van een van deze aanbiedingen zijn de ANVR Reisvoorwaarden en de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing op door ANVR Reisorganisatoren aangeboden reizen en diensten. De ANVR Reisvoorwaarden kunt u nalezen op www.anvr.nl. Op alle overige onderdelen van deze aanbiedingen zijn de ANVR Boekingsvoorwaarden van toepassing. Het gehele aanbod valt onder de garantieregeling van de SGR, met uitzondering van losse tickets en aanbiedingen bij buitenlandse ondernemingen/leveranciers.


Het aanbod en de prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op enig moment zonder bericht wijzigen of vervallen. Prijzen en informatie zijn correct op het moment van publicatie. Per boeking worden reserveringskosten en Calamiteitenfonds (indien van toepassing) gerekend.


Terug Naar Boven