Beleef Abu Dhabi in 48 uur

Jean-Paul Roels on 10 July 2017

Deel dit:

Abu Dhabi stopover bestemming.

Voor onze vakantie had ik een tweedaagse stopover gepland in Abu Dhabi en dat kan ik iedereen aanraden!

TIP Veel mensen weten het niet maar voor hetzelfde geld of een beetje extra kun je een overstap van een vlucht gebruiken om deze bestemming te ontdekken. Denk dan aan de bestemmingen waarbij je overstapt in het Midden-Oosten of Azië. Ethiad, de nationale airline van Abu Dhabi, biedt zelfs gratis hotelovernachtingen aan wanneer je minimaal 2 nachten in deze metropool verblijft. Zelfs op excursies krijg je 2 voor de prijs van 1!

Dag 1: eerste indruk Wij kwamen pas tegen de avond aan, en aangezien ons hotel vlakbij de luchthaven en het wereldberoemde Yas Marina Circuit lag, was de transfer zeer kort. Het mooi verlichte circuit, zagen we goed liggen.

Dag 2: de woestijn in Na een rijkelijk ontbijt werden we opgewacht door een in djellaba geklede man met een enorme 4x4 jeep die ons naar de woestijn zou brengen voor onze eerste uitstap. Wat ons meteen opviel is dat de wegen zeer goed onderhouden zijn en er veel grote auto’s rijden. Logisch natuurlijk want de benzine is er goedkoper dan water!

Na een uur rijden, arriveerden we in de woestijn. Bij het openen van de deur voelde ik de hete wind mijn huid al verschroeien! Dat beloofde wat, want Ik had als verrassing voor mijn twee zonen namelijk een tocht op een quad gepland. Ter plekke werden wij eerst gastvrij ontvangen met een kopje mierzoete thee, welke mijn tanden bijna deden breken! om daarna de helmen te passen en de veiligheidsinstructies te volgen.

Daar gingen we, drie Roelsjes als een gek vol gas de zandduinen door. Als stoere papa liet ik mij natuurlijk niet kennen en gaf vol gas. De gids ging voorop en zag meteen dat hij een vlotte groep bij zich had en zette snel koers naar …Ja, waar rijden we eigenlijk naartoe? Eén grote zandbak zonder enig herkenningspunt. Enfin, de gids zou wel weten waar we heen gingen.

De zinderende hitte zorgde ervoor dat het zweet – dat wel met straaltjes uit mijn lichaam moest komen, meteen verdampte, al na dertig minuten was de binnenkant van mijn mond zo droog en als schuurpapier zo ruw.

De gids stopte en vroeg of we iets wilden te drinken. Dat was geen slecht idee en de rode tas met kruis erop, waarvan wij dachten dat het een EHBO trommel was(!?), ging open en koele frisdrankjes kwamen tevoorschijn. Man, dat smaakte …

Onze tocht zou twee uur duren, maar de gloeiende hitte was mij na anderhalf uur toch te veel en ik vroeg de gids om de rit te beëindigen.

Bij terugkomst in het kamp stond er een heerlijke maaltijd klaar en vertelde Arlet, mijn vrouw honderduit hoe spannend haar dune bashing trip was geweest. Zelf rijden vond ze iets te spannend. Maar toen ik hoorde welke toeren de jeep over de hoge zandduinen gemaakt had, kwam ik tot de conclusie dat we allemaal een heel spannende dag gehad hadden.

Die dag sloten we af met een heerlijk diner in ons favoriete restaurant Zuma, een absolute aanrader.

Dag 3 fun fun fun Aangezien we pas op het eind van de avond zouden doorvliegen naar onze eindbestemming hadden we nog een hele dag om ons te vermaken. Aangezien de 2 voor de prijs van 1 geldig was op alle parken, besloten we vandaag twee van de belangrijkste van Abu Dhabi te bezoeken.

Als eerste startten we met Ferrari World. Een must see als je in Abu Dhabi bent. Hier vind je de snelste achtbaan van de wereld namelijk de Formula Rossa, welke een snelheid haalt van 240 km/u! Aangezien we vroeg in het park waren hoefden we nergens in de rij te wachten.

De tweede die we deden was de Flying Aces, de achtbaan met de hoogste looping ter de wereld. Amai, wat een rit, niet voor de mensen met een zwak gestel … Na een uur of drie hadden we de meeste attracties minstens één keer gedaan en besloten we naar het naastgelegen park te gaan namelijk: het Yas Waterworld. Dit is een outdoor waterpark met heel, heel veel waterglijbanen Voor iedereen, van klein tot groot is er wel een leuke attractie in dit park, zo heeft iedereen plezier. Uiteraard zijn er ook genoeg schaduwrijke ligbedden aanwezig om bij te komen van alle activiteiten.

Al gauw was het avond en vertrokken we nog even snel naar een van de grote winkelcentra om nog wat leuke koopjes te doen. Sjonge, jonge, wat vlogen deze twee dagen om. Na een korte douche in het hotel, waar we de kamer tot laat op de dag mochten aanhouden, vertrokken we richting luchthaven. Om van daaruit weer door te vliegen naar onze uiteindelijke vakantiebestemming met het gevoel dat we er al een hele vakantie op hadden zitten!

Conclusie: Een stopover is een ideale manier om een extra bestemming te ontdekken zonder veel extra kosten. Je kunt het zo gek maken als je wil. Bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om lekker te relaxen in de zon of om een rondje golf te spelen op de vele golfbanen die hier liggen. Of zoals wij deden: alles eruit halen wat erin zat!

Interesse in deze of een andere reis?

Jean-Paul Roels 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven