Bijzonder dichtbij.

Jean-Paul Roels on 23 April 2014

Deel dit:

Vaak lezen jullie over verre bestemmingen in deze rubriek. Echter nu gaat het eens over mijn verblijf dicht in de buurt, namelijk Groede.

Ik zie jullie al denken wat moet Jean-Paul in Groede? Nu, het antwoord is eenvoudig; slapen in een strandhuisje OP het strand. Ik had de huisjes vorig jaar al gezien en wou dit perse ook eens beleven. Toen er vorig jaar een speciale kennismakingsovernachting aangeboden werd door mijn bank moest ik niet lang nadenken.

We sliepen er 1 nachtje en we moesten ons aanmelden bij de receptie van Strandcamping Groede. Daar werden we uiterst professioneel te woord gestaan. Altijd goed om dit mee te maken want als reisprofessional weet je dat het eerste contact het belangrijkste is.

We plaatsten de auto op een privéparking onderaan de duinovergang, daar kon je tevens je fiets achter slot en grendel achterlaten. Er staan geinige bolderwagens met dikke banden, hierin kan je je bagage doen en zo naar je standhuisje lopen. Als je veel bagage hebt, wat bij ons niet het geval was, brengen ze ook je koffers naar het huisje!

Daar gingen we, met de bolderwagen de duinen over en op naar ons huisje; “Mossel”, want met nummers werken ze niet voor deze unieke huisjes. Ieder huisje heeft een, zeegerelateerde naam zoals. “Basalt” “KNRM” enz. Deze naam vind je ook terug als grote afbeelding in het huisje. Erg leuk en origineel. Toen we onze “Mossel” binnenkwamen viel me meteen op hoe ruimtelijk deze is. Door gebruik van ronde vormen en heel veel glas oogt het huisje veel ruimer dan dat je in eerste instantie denkt. Ook is het huisje van alle gemakken voorzien, een toilet, douche, volledig uitgeruste keuken een comfortabele slaapbank en een stapelbed. De eyecatcher was het zogenaamde Skybed. Een bed in het midden van het huisje wat mbv een trap bereikbaar is. Vanuit dit bed heb je een waanzinnig uitzicht over het strand!!

Helaas was het net te koud om buiten te zitten, maar vlak achter het glas is het prima toeven en kun je jezelf vermaken met het nooit vervelende uitzicht. Zeker omdat je met een aanwezige tablet het scheepsverkeer wat langs vaart kan volgen..

De ligging is ook perfect. Om uit te gaan eten zijn er voldoende strandpaviljoens in de buurt. Wij besloten om te voet naar de vernieuwde Boekanier te gaan, hetgeen ook een aanrader is!

Het slapen was ook heel bijzonder, ik had de gordijnen opengelaten om de beleving optimaal te ervaren. ’s Morgens stormde het en dit was ook speciaal om mee te maken. De dichtbij vliegende zeemeeuwen trokken zich van de bezoekers niets aan. Het ontbijt was ook heerlijk zeker omdat ze de verse broodjes ’s morgens kwamen brengen. Als dat geen luxe is!

Ik kan deze accommodatie van harte aanbevelen als u zelf eens in de gelegenheid bent of vrienden of kennissen die eens in de buurt willen slapen.

Hebt u interesse om een vakantie te boeken? Neem dan gerust met mij contact op: Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven