Citytrip Parijs met de kinderen

Jean-Paul Roels on 15 February 2010

Deel dit:

Afgelopen krokusvakantie besloten we om eens met de kinderen naar Parijs te gaan. Dit naar aanleiding van de topografieles van onze oudste zoon.

In de beddenbank van Travel Counsellors vond ik al snel een betaalbaar hotel, goed gelegen en voorzien van een familiekamer. Altijd gezellig met het hele gezin in een grote kamer! Omdat ik geen behoefte had om met mijn eigen auto in Parijs te rijden besloot ik om met de TGV te gaan vanuit Lille, dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Op iets meer dan een uurtje rijden parkeer je de auto vlot onder het station en een uur later sta je al in hartje Parijs. Ideaal. De kinderen vonden de snelheid van de trein indrukwekkend.

Ons hotel lag inderdaad in het centrum op 10 minuten van station Paris Nord en op 1 straat van Metrohalte Pigalle. De kamer op de bovenste verdieping was eenvoudig maar gezellig, de receptionist zeer vriendelijk en behulpzaam. We hadden een kindvriendelijk programma gepland en de eerste stop was de Champs-Élysées, met zijn place de la Concorde en de Arc de Triomphe. Erg mooi zo’n brede boulevard in het centrum van Parijs. Ook de winkels maakten indruk op de jongens!

Na een lunch bij Lo Sushi gingen we naar het hoogtepunt van de dag namelijk de Galeries de Paléontologie et d'Anatomie Comparée, alwaar een zeer bonte verzameling te vinden was van bijzondere skeletten. Van vogel tot dino, kortom de kinderen kwamen ogen te kort. Een aanrader!

Voor het diner nog even snel naar het hotel om te relaxen want een hele dag slenteren is best vermoeiend. Het diner deze avond was een klassieker; Brasserie la Coupole, een brasserie uit 1927 waar maar liefst 500 personen kunnen zitten. De specialiteit is plateau fruits de mer. Ook weer een spektakel voor de jongens.

De volgende ochtend was het stralend weer, wel wat vrieskou maar geen wolkje te bekennen. Dus een mooie dag om de Eiffeltoren te bezoeken! Al heb ik last van hoogtevrees, de kinderen wisten me te overtuigen om toch naar de 3e verdieping te gaan, waar ik werd beloond met een schitterend uitzicht.

Die middag de Notre-Dame van Quasimodo gedaan en de Sacré-Cœur. De kinderen genoten van de straatartiesten, mooie gebouwen en vooral de schilders van Montmartre.

Op woensdagmiddag zou de TGV ons weer naar huis brengen en hadden we eigenlijk niets gepland. Maar ons hotel lag midden in de muziekstraat met vele gitaarwinkels. En aangezien de jongens al een tijdje op gitaarles zitten, had de ochtend snel invulling…

’s Middags nog even naar de Galeries Lafayette om daarna moe maar voldaan terug naar huis te gaan.

De conclusie is dat je met kinderen een hele leuke citytrip kan maken. Zorg wel voor een centraal gelegen hotel en plan je activiteiten goed.

Heeft u interesse in deze of andere bestemmingen? Neem dan gerust contact op met mij: Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven